Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed και ΕΚΤ φέρνουν διστακτικές κινήσεις στην αγορά ομολόγων

Οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης σημειώνουν μικρές διακυμάνσεις, λίγο πριν την αναμενόμενη αύξηση επιτοκίων από τη Fed και την αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ. Ενίσχυση στα ιταλικά από τις δηλώσεις Σαβόνα για το «απαραίτητο» ευρώ.

Απότομη πτώση σημειώνεται σήμερα στο ιταλικό κόστος δανεισμού, ύστερα από τις δηλώσεις του νέου υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Πάολο Σαβόνα, ο οποίος τόνισε ότι το ευρώ είναι «απαραίτητο» και αρνήθηκε ότι είχε ποτέ προτείνει την έξοδο από το ενιαίο νόμισμα.

Η απόδοση του 2ετούς ιταλικού τίτλου υποχωρεί στο 0,84% από 0,98% χθες, ενώ του 10ετούς διαμορφώνεται χαμηλότερα, στο 2,77%.  

Οι αποδόσεις των υπόλοιπων ομολόγων της ευρωζώνης σημειώνουν μικρές διστακτικές κινήσεις, λίγο πριν την αναμενόμενη αύξηση επιτοκίων από τη Fed και την αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχωρεί στο 0,49% από 0,51% χθες, ενώ του ισπανικού 10ετούς στο 1,42% από 1,44% την προηγούμενη μέρα.

Ανοδική κίνηση σημειώνουν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Αυτή του 5ετούς διαμορφώνεται στο 3,75%, του 7ετούς ενισχύεται στο 4,10% ενώ του 10ετούς κατά πέντε μονάδες βάσης, στο 4,50%.

Κοντά σε ιστορικά χαμηλά τα τουρκικά ομόλογα, την ώρα που η τουρκική λίρα δέχεται νέες πιέσεις, ενόψει απόφασης για αύξηση επιτοκίων από την Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα. Το τουρκικό νόμισμα, με απώλειες 1,2% (νωρίτερα ήταν 2%) φτάνει στις 4,6513 λίρες ανά δολάριο.

Η απόδοση του 10ετούς τουρκικού ομολόγου «χτύπησε» νέο ρεκόρ, φτάνοντας στο 15,92%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v