Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 4,31% υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στο Λουξεμβούργο και στη στάση που θα ακολουθήσουν οι υπουργοί Οικονομικών στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Η τοποθέτηση ευρωσκεπικιστών από την ακροδεξιά Λίγκα στην Ιταλία σε δύο βασικές θέσεις χτυπάει τα ιταλικά στοιχεία ενεργητικού.

Καθοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών τίτλων. Του 5ετούς υποχωρεί στο 3,50% από 3,55%, του 7ετούς στο 3,90% από 3,93%, ενώ του 10ετούς στο 4,31% από 4,36%.

Το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στο Eurogroup και στη στάση που θα ακολουθήσουν οι υπουργοί Οικονομικών στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, αξιωματούχοι κρατών είπαν ότι είναι κοντά σε μία συμφωνία που θα αφήσει την Ελλάδα με πολύ περιορισμένες αποπληρωμές μέχρι και μετά το 2030, επί των 228 δισ. ευρώ που χρωστάει στην υπόλοιπη ευρωζώνη.

Το σχέδιο πρόκειται να ολοκληρωθεί από τους υπουργούς στο Λουξεμβούργο, ώστε να βοηθήσει να πειστούν οι επενδυτές ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να επιστρέψει στις αγορές, όταν το πρόγραμμα διάσωσης λήξει τον Αύγουστο. Οποιαδήποτε συμφωνία θα ήταν μέρος ενός ευρύτερου πακέτου μέτρων με πρόθεση να διασφαλιστεί ομαλή έξοδος για την Ελλάδα από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης.

Οι ευρωσκεπτικιστές φέρνουν νέο πλήγμα στα ιταλικά assets

Η τοποθέτηση ευρωσκεπικιστών βουλευτών από την ακροδεξιά Λίγκα του Βορρά στην Ιταλία σε δύο βασικές κοινοβουλευτικές επιτροπές που διαχειρίζονται θέματα οικονομικής πολιτικής τροφοδοτεί νέο sell-off στα ιταλικά στοιχεία ενεργητικού.

Ο Alberto Bagnai, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Pescara, εκλέχθηκε Πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής στη Γερουσία ενώ ο Claudio Borghi, κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του Ματέο Σαλβίνι, του ηγέτη της Λίγκας, επιλέχθηκε για πρόεδρος της επιτροπής Προϋπολογισμού στην Κάτω Βουλή του κοινοβουλίου.

Και οι δύο έχουν υπάρξει ισχυροί επικριτές της συμμετοχής της Ιταλίας στο ευρώ, ιδιαίτερα μετά την κρίση χρέους στην Ιταλία το 2011.

H απόδοση του 2ετούς ιταλικού ομολόγου σκαρφάλωσε στο 0,78% από 0,6% προηγουμένως, ενώ του 10ετούς στο 2,69%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του ισπανικού 10ετούς διαμορφώνεται στο 1,30%, ενώ του γερμανικού 10ετούς υποχωρεί στο 0,35%.

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, η απόδοση του 10ετούς Treasury κινείται καθοδικά, στο 2,91%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v