Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι γεωπολιτικές απειλές ενισχύουν Bunds και Treasuries

Σταθεροποιητικές κινήσεις σημειώνει η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, που διαμορφώνεται στο 4,16%. Ανοδικά αυτή του 10ετούς ιταλικού, καθώς υποχωρεί και το χρηματιστήριο στο Μιλάνο. Επιστροφή εμπορικών εντάσεων στους επενδυτές.

Με τις ανησυχίες για τις γεωπολιτικές απειλές να παραμένουν και να επιστρέφουν πιο ισχυρές στις αγορές, οι επενδυτές στρέφονται προς τα γερμανικά και αμερικανικά ομόλογα, στο early trading της ημέρας, τα οποία τείνουν να ενισχύονται σε περιόδους εντάσεων.  Ως ασφαλές καταφύγιο ενισχύεται και το γεν (+0,4%) σε σχέση με το δολάριο, στα 109,49 γεν ανά δολάριο.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού υποχωρεί στο 0,31% ενώ αυτή του 10ετούς Treasury στο 2,87%. Την ίδια ώρα, του 10ετούς ιταλικού ενισχύεται στο 2,79%, του 2ετούς στο 0,98%, ενώ του 10ετούς ισπανικού στο 1,37%.

Η απόδοση του ελληνικού 5ετούς ενισχύεται στο 3,34% από 3,29% την Παρασκευή, του 7ετούς στο 3,77% από 3,74% και του 10ετούς κινείται σταθεροποιητικά στο 4,16%.

Σύμφωνα με τον Kim Juckes, υπεύθυνο στρατηγικής της Societe Generale, μία απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να επιβάλει περιορισμούς στις κινεζικές επενδύσεις σε αμερικανικές εταιρείες «ενισχύει περαιτέρω το κλίμα ανησυχίας».

Οι κινήσεις στην αγορά έρχονται καθώς υποχωρεί το ιταλικό χρηματιστήριο εν μέσω δικών του εγχώριων πολιτικών ζητημάτων. Η τοποθέτηση την προηγούμενη εβδομάδα δύο ευρωσκεπτικιστών βουλευτών στην ηγεσία κομβικών οικονομικών επιτροπών επανέφερε τις ανησυχίες για τη στάση της χώρας προς την ευρωζώνη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v