Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 4,05% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Στο επίκεντρο των επενδυτών η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η αναζήτηση συμφωνίας για τη μεταναστατευτική πολιτική που αναζητά - με πάθος - η Άνγκελα Μέρκελ. Η Ιταλία προχωράει σε δημοπρασία 5ετών και 10ετών ομολόγων.

Στο 4,05% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Σταθεροποιητικές κινήσεις σημειώνουν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Του 10ετούς κινείται στο 4,05% από 4,03% χθες, του 7ετούς παραμένει στο 3,66% ενώ του 5ετούς ενισχύεται στο 3,27% από 3,23% την προηγούμενη μέρα.

Στο επίκεντρο των επενδυτών η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η αναζήτηση συμφωνίας για τη μεταναστατευτική πολιτική που αναζητά - με πάθος - η Άνγκελα Μέρκελ. Η Γερμανίδα Καγκελάριος δέχεται ισχυρές πιέσεις από τους συντηρητικούς συμμάχους της Βαυαρίας, γεγονός που έχει προκαλέσει κυβερνητική κρίση.

Πριν την έναρξη της Συνόδου, η Ιταλία θα προχωρήσει σε δημοπρασία 5ετών και 10ετών ομολόγων, σε ένα πρώτο τεστ προς τους επενδυτές και το κλίμα που υπάρχει για το νέο κυβερνητικό συνασπισμό της χώρας.

Την ίδια ώρα πάντως, ευρωσκεπτικιστής βουλευτής της Λίγκας είπε στο Reuters ότι η νέα ιταλική κυβέρνηση δεν θα κάνει κάτι για να υπονομεύσει το ευρώ και οι επενδυτές δεν έχουν λόγο να φοβούνται την ατζέντα της.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου κινείται σταθεροποιητικά, στο 2,86%. Την ίδια ώρα, αυτή του 10ετούς ισπανικού διαμορφώνεται ελαφρώς υψηλότερα το 1,38% ενώ του 10ετούς γερμανικού λίγο πιο κάτω, στο 0,30%.

Καθοδικά κινείται η απόδοση του 10ετούς Treasury, στο 2,82%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v