Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 2,96% υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 5ετούς

Ελαφρώς υψηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης, με εξαίρεση της Ιταλίας, που υποχωρεί στο 2,69%, γεγονός που δείχνει ότι οι επενδυτές αναζητούν επενδύσεις με υψηλότερο ρίσκο. Στο προσκήνιο η ομιλία Ντράγκι.

Κάτω από το όριο του 3% περνάει η απόδοση του 5ετούς, που διαμορφώνεται στο 2,96%, από 3,04% προηγουμένως. 

Την ίδια ώρα, χαμηλότερα από το 4% διατηρείται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς. Το επιτόκιο διαμορφώνεται στο 3,89%. Του 7ετούς κινείται επίσης καθοδικά στο 3,39%, από 3,45% λίγο νωρίτερα.

Ελαφρώς υψηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης, με εξαίρεση της Ιταλίας, που υποχωρεί στο 2,69%, γεγονός που οφείλεται στο ότι οι επενδυτές αναζητούν επενδύσεις με υψηλότερο ρίσκο.

Η απόδοση του ισπανικού 10ετούς ελαφρώς υψηλότερα στο 1,32% και του γερμανικού 10ετούς επίσης, στο 0,31%. Το επιτόκιο του αμερικανικού 10ετούς ενισχύεται στο 2,85%.

Στο επίκεντρο της σημερινής ημέρας είναι η ομιλία του Μάριο Ντράγκι, στο ευρωκοινοβούλιο. Η ΕΚΤ είπε τον περασμένο μήνα, ότι τα χαμηλά επιτόκια θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα και το καλοκαίρι του 2019, με τις αγορές να εξετάζουν εάν αυτό περιλαμβάνει και τον Σεπτέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v