Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 3,84% διατηρείται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Σε χαμηλά επίπεδα διατηρούνται οι αποδόσεις των ελληνικών τίτλων. Του 7ετούς στο 3,40% και του 5ετούς στο 2,95%. Στο επίκεντρο η ομιλία του προέδρου της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας Τζερόμ Πάουελ, στο Κογκρέσο.

Ελαφρώς χαμηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων την Τρίτη, με το trading υποτονικό, πριν την ομιλία του προέδρου της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας Τζερόμ Πάουελ, στο Κογκρέσο.

Τα δυνατά στοιχεία από το εμπόριο στις ΗΠΑ που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα «έσπρωξαν» τις αποδόσεις των αμερικανικών και ευρωπαϊκών ομολόγων υψηλότερα, καθώς οι αγορές στοιχημάτιζαν ότι η ισχυρή οικονομία θα κρατήσει τη Fed σε πορεία αυξήσεων επιτοκίων.

Σήμερα όμως οι τόνοι πέφτουν, αντανακλώντας μία διστακτικότητα από τους επενδυτές, πριν τη διήμερη παρουσία του Πάουελ στο Κογκρέσο.

Τα επιτόκια των 10ετών ομολόγων της ευρωζώνης κινούνται 0,5 με 2 μονάδες βάσης χαμηλότερα.

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς υποχωρεί δύο μονάδες βάσης, στο 2,52%, του ισπανικού 10ετούς παραμένει στο 1,26%, ενώ του γερμανικού 10ετούς ενισχύεται στο 0,35%. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το επιτόκιο του 10ετούς Treasury κινείται ανοδικά, στο 2,86%.

Σε χαμηλά επίπεδα διατηρούνται οι αποδόσεις των ελληνικών τίτλων. Του 10ετούς στο 3,84%, του 7ετούς στο 3,40% ενώ του 5ετούς στο 2,95%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v