Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 3% ενισχύεται η απόδοση του ελληνικού 5ετούς

Με τις συναλλαγές να είναι λιγότερες το καλοκαίρι, οι αναλυτές σημειώνουν ότι οι επενδυτές ή στρέφονται στα ασφαλή καταφύγια ή ελλείψει έντονης πολιτικής ειδησεογραφίας, κατευθύνονται στους ιταλικούς τίτλους.

Οι περισσότερες αποδόσεις κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης κινούνται ελαφρώς χαμηλότερα. Καθώς το trading είναι μικρότερο τους καλοκαιρινούς μήνες, οι αναλυτές λένε ότι οι επενδυτές ή παραμένουν σε αγορές ασφαλούς καταφυγίου, όπως η Γερμανία, ή εκμεταλλεύονται την ηρεμία όσον αφορά τις πολιτικές ειδήσεις και επενδύουν σε ομόλογα με υψηλότερες αποδόσεις, όπως της Ιταλίας.

«Κοιτάζοντας προς τον Αύγουστο, όταν όλοι είναι στην παραλία και ενώ απουσιάζει η έντονη πολιτική ειδησεογραφία, είναι μία καλή εποχή για να πάρει κανείς long θέση στους ιταλικούς τίτλους», σημειώνει ο υπεύθυνος στρατηγικής της DZ Bank,  René Albrecht.

«Από την άλλη πλευρά υπάρχουν εμπορικές εντάσεις, οπότε οι επενδυτές εξακολουθούν να στρέφονται προς τα ασφαλή καταφύγια και το βλέπουμε αυτό στην ισχυρή ζήτηση ιδιαίτερα για Bunds και Treasuries», προσθέτει.

Οι κινήσεις 

Υπό αυτό το κλίμα, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς διαμορφώνεται στο 0,33%, του ισπανικού 10ετούς στο 1,28% και του ιταλικού 10ετούς στο 2,54%.

Το επιτόκιο του ελληνικού 5ετούς ενισχύεται και περνάει στο 3,0%, από 2,96% την προηγούμενη μέρα, του 7ετούς σημειώνει ανοδική κίνηση, στο 3,46% (από 3,42% χθες), ενώ του 10ετούς παραμένει στο 3,86%.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η απόδοση του 10ετούς Treasury κινείται ανοδικά, στο 2,85%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v