Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προς νέα χαμηλά οδεύει η Wall Street

Ισχυρές απώλειες για μια ακόμη συνεδρίαση στη Wall, με τον Dow να "φλερτάρει" με νέα χαμηλά, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για την οικονομία των ΗΠΑ και για το ενδεχόμενο κρατικοποίησης τραπεζών. "Βουτιά" στις ευρωαγορές.

Συνεχίζεται η πτώση στην αμερικανική αγορά, μετά τη συνεδρίαση της Πέμπτης που έφερε τον Dow Jones κάτω από τις 7500 μονάδες, στα χαμηλά επίπεδα του Οκτωβρίου 2002. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Η ανησυχία των επενδυτών για την κατάσταση -ή μάλλον για το μέλλον- της οικονομίας κορυφώνεται με αποτέλεσμα ο Dow Jones να «φλερτάρει» με νέα χαμηλά επίπεδα.

Όπως σημείωναν αναλυτές δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα αν η αγορά μπαίνει σε μια νέα πτωτική φάση (bear-market) ή αν η πτώση οφείλεται σε κερδοσκοπικά «παιχνίδια».

Αυτή την ώρα ο Dow Jones υποχωρεί 1,81% στις 7331 μονάδες, ο Nasdaq 1,34% στις 1423 μονάδες και ο S&P 1,86% στις 764 μονάδες.

Από το μακροοικονομικό μέτωπο, ανακοινώθηκε ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ αυξήθηκε 0,3% τον Ιανουάριο, για πρώτη φορά από τον περασμένο Ιούλιο, ενώ οι αναλυτές περίμεναν περαιτέρω υποχώρηση του δείκτη τιμών καταναλωτή σε ποσοστό 0,1%.

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η "ελεύθερη πτώση" του τραπεζικού κλάδου με τις JPMorgan και Morgan Stanley να καταγράφουν μεγάλες απώλειες, ενώ οι Bank of America και Citigroup διαπραγματεύονται στα χαμηλά επίπεδα του 1986 και 1991 αντίστοιχα.

Όπως σημείωναν επενδυτικοί κύκλοι, η αγορά προφανώς και ανησυχεί για ένα ενδεχόμενο κρατικοποίησης μεγάλων τραπεζικών ιδρυμάτων.

Ισχυρές απώλειες καταγράφουν οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 σημειώνει πτώση 3,41% στις 3881 μονάδες, ο DAX 4,37% στις 4031 μονάδες και ο CAC 3,87% στις 2761 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v