Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα deals ώθησαν σε υψηλό 5 ετών τον S&P

Μια σειρά από επιχειρηματικά deals αλλά και καλά αποτελέσματα οδήγησαν σε κέρδη τη Wall Street. Επιστρέφει ο προβληματισμός για το αμερικανικό χρέος. Νέες πιέσεις για το χρυσό. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Μια σειρά από επιχειρηματικά deals αλλά και καλά αποτελέσματα οδήγησαν σε κέρδη τη Wall Street. Επιστρέφει ο προβληματισμός για το αμερικανικό χρέος. Νέες πιέσεις για το χρυσό. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Αναλυτικά, οι μετοχές των Office Depot και της OfficeMax Inc. ενισχύθηκαν 10% και 20% αντίστοιχα μετά από πληροφορίες ότι οι διοικήσεις βρίσκονται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την συγχώνευση των δύο ομίλων. Όπως αναφέρουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία η ανακοίνωση μιας πιθανής συμφωνίας αναμένεται ακόμα και εντός της εβδομάδας.

Επιπλέον η μετοχή της Best Buy κινήθηκε ανοδικά 3,1% μετά την αναβάθμιση της σύστασης του εν λόγω τίτλου σε «Buy» από την Barclays Plc. και αντίστοιχα η μετοχή της Sealed Air Corp. ενισχύθηκε 11% καθώς τα έσοδα τριμήνου ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης S&P το 2013 έχει ενισχυθεί συνολικά 7% μετά τον τρίμηνο συμβιβασμό για το αμερικανικό χρέος αλλά και τα καλά εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα αξίζει να αναφερθεί ότι περίπου το 71% των εισηγμένων στον S&P έχουν ανακοινώσει κερδοφορίες πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών και 66% καλύτερες των αναμενόμενων πωλήσεις.

Από το μέτωπο της οικονομίας, ο δείκτης κατασκευαστικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο σημείωσε πτώση για πρώτη φορά μετά από 10 μήνες ανόδου καθώς υποχώρησε στις 46 μονάδες από 47 τον προηγούμενο μήνα, όταν και είχε βρεθεί σε υψηλό Απριλίου 2006.

Επιπλέον παραμένει ο προβληματισμός αναφορικά με το αμερικανικό χρέος καθώς πλέον Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί έχουν περιθώριο λιγότερο από δύο εβδομάδες για να καταλήξουν σε μια συμφωνία που θα αποτρέψει την επιβολή αυτόματων περικοπών στις δαπάνες στην αμερικανική οικονομία.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 0,6% στα 96,95 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού κινήθηκε πτωτικά 1,8% στα 1.605 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής ενισχυόταν 6,5% στο 1,46 δολ. και το δικαίωμα της σημείωνε άνοδο 2% στα 26,51 δολάρια.

Στη Wall, ο Dow ενισχύθηκε 0,39%, στις 14.035,67 μονάδες. Ο S&P κινήθηκε υψηλότερα 0,73%, κλείνοντας στις 1.530,94 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,68% στις 3.213,60 μονάδες.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, ο δείκτης ZEW ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς εκτινάχθηκε το Φεβρουάριο στο 48,2 που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2010.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,96% στις 6.379 μονάδες, ο DAX κέρδισε 1,62% στις 7.752 μονάδες, ενώ ο CAC ενισχύθηκε 1,88% στις 3.736 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v