Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εταιρικά deals ανεβάζουν την Wall Street

Τα εταιρικά deals δίνουν ώθηση στην Wall, αν και οι πολιτικές συνομιλίες για τις αυτόματες περικοπές δαπανών βάζουν "ταβάνι" στην άνοδο. Ενθουσίασε ο δείκτης ZEW τις ευρωαγορές. Συνεχίζεται η υποχώρηση του χρυσού.

Λίγο υψηλότερα απ’όπου σταμάτησε πριν την τριήμερη διακοπή, ξεκινά την συνεδρίαση η Wall Street, με το επίκεντρο κυρίως στην κινητικότητα των εταιρικών deals.

Τα κέρδη πάντως είναι συγκρατημένα, καθώς Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί έχουν περιθώριο λιγότερο από δύο εβδομάδες για να καταλήξουν σε μια συμφωνία που θα αποτρέψει την επιβολή αυτόματων περικοπών δαπανών στην αμερικανική οικονομία την 1η Μαρτίου, γεγονός που γεννά επιφυλακτικότητα.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,3% στις 14.024 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,47% στις 1.527 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,31% υψηλότερα στις 3.202 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο ολοκλήρωσε την Παρασκευή την 7η συνεχόμενη εβδομάδα ανόδου και κινείται κοντά στα υψηλότερα επίπεδα 5 ετών. Η αγορά δεν λειτούργησε χθες λόγω της αργίας για την Ημέρα του Προέδρου.

Μεγάλη κινητικότητα εμφανίζουν οι μετοχές της Office Depot (+11%) και της OfficeMax (+13%) μετά την είδηση της Wall Street Journal ότι διεξάγουν προχωρημένες συνομιλίες συγχώνευσης.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο στην Wall Street κατά τα λοιπά, η Medtronic ανακοινώνει αποτελέσματα τριμήνου, όπως και η Herbalife και η Dell μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Από το στατιστικό μέτωπο οι ειδήσεις είναι λίγες από την αμερικανική οικονομία σήμερα. Η είδηση από την Γερμανία για εκτίναξη του δείκτη οικονομικής εμπιστοσύνης ZEW σε υψηλό 3ετίας είχε ιδιαίτερα θετική επιρροή στις χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Ο δείκτης ZEW ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς εκτινάχθηκε το Φεβρουάριο στο 48,2 που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2010.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,96% στις 6.379 μονάδες, ο DAX κέρδισε 1,62% στις 7.752 μονάδες, ενώ ο CAC ενισχύθηκε 1,88% στις 3.736 μονάδες.

Τα χρηματιστήρια στο Χονγκ Κονγκ και την Σαγκάη βούλιαξαν μετά την επιβολή πρόσθετων περιορισμών στις αγορές ακινήτων στις ΗΠΑ.

Η τιμή του χρυσού συνεχίζει να υποχωρεί, καθώς οι επενδυτές αναζητούν ενεργητικά με υψηλότερες αποδόσεις. Το συμβόλαιο Απριλίου του μετάλλου υποχωρεί 0,3% στα 1.604,4 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v