Επιφυλακτική άνοδος στη Wall Street

Κέρδη στη Wall Street παρά την αρχική απογοήτευση από τα στοιχεία της στεγαστικής αγοράς. Ώθηση στον Nasdaq από τον τίτλο της Microsoft μετά την είδηση επικείμενης αποχώρησης του CEO, Στιβ Μπόλμερ. Σε υψηλό 52 εβδομάδων η μετοχή της Facebook. Άνοδος για πετρέλαιο και χρυσό.

Σε θετικό έδαφος κινείται η Wall Street παρά τα κατώτερα των αναμενόμενων στοιχεία της στεγαστικής αγοράς στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Ιούλιο εμφάνισαν τη μεγαλύτερη πτώση από το Μάιο του 2010 καθώς υποχώρησαν 13,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Σημειώνεται ότι η μεγαλύτερη πτώση εμφανίζεται στις δυτικές πολιτείες της χώρας.  

Παράλληλα, η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη και στο συνέδριο της Federal Reserve στο Jackson Hole, όπου ωστόσο δεν θα παραβρίσκεται ο αμερικανός κεντρικός τραπεζίτης Μπεν Μπερνάνκε, ούτε ο ευρωπαίος ομόλογός του Μάριο Ντράγκι. 

Η αμερικανική αγορά διχάζεται όσον αφορά στο χρονικό σημείο εκκίνησης της επιβράδυνσης στα προγράμματα αγορών ομολόγων της Fed. Σήμερα, σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της Fed της Ατλάντα, Ντένις Λόκχαρτ τάχθηκε υπέρ της εκκίνησης του επονομαζόμενου tapering από το Σεπτέμβριο, τη στιγμή που ο πρόεδρος της Fed του Σαν Λούις τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος βιασύνης. 

O Dow Jones ενισχύεται κατά 0,13% στις 14.983 μονάδες, με τον δείκτη Nasdaq να εμφανίζει κέρδη 0,34% στις 3.651 μονάδες. Άνοδος 0,23% για τον S&P 500, στις 1.660 μονάδες. 

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης η μετοχή της Microsoft, που ενισχύεται άνω του 7% μετά την είδηση της αποχώρησης του διευθύνοντα συμβούλου, Στίβ Μπόλμερ, εντός των επόμενων 12 μηνών. 

Παράλληλα ισχυρή άνοδο σημειώνει η μετοχή της Facebook καθώς ενδοσυνεδριακά έπιασε νέο υψηλό 52 εβδομάδων στα 40,11 δολ.

Πιέσεις στον τίτλο της Pandora Media, μετά την ανακοίνωση guidance κερδών που υπολείπεται των προσδοκιών της αγοράς.

Σημειώνεται ότι εχθές, η αμερικανική αγορά κατέγραψε σημαντικά κέρδη, σε μια συνεδρίαση που σηματοδοτήθηκε από την τρίωρη διακοπή συναλλαγών στον Nasdaq λόγω τεχνικού λάθους. 

Σήμερα οι ευρωαγορές κινούνται υψηλότερα, με τον Dax στη Φρανκγούρτη να εμφανίζει κέρδη 0,24%.

Οριακά υψηλότερα ο χρυσός, στα 1.371 δολάρια την ουγκιά, ενώ πτωτικά κατά 0,4% κινείται η τιμή του πετρελαίου, στα 104,6 δολάρια.   

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v