Wall: Υποχωρεί με το βλέμμα στην Ουάσιγκτον

Ο κίνδυνος διακοπής της λειτουργίας της αμερικανικής κυβέρνησης, η πολιτική κρίση στην Ιταλία και τα δυσμενή στατιστικά από Κίνα, δημιουργούν «κοκτέιλ» πιέσεων στην Wall, αλλά τα καλά εγχώρια macro περιορίζουν τις απώλειες. Πτώση χρυσού, πετρελαίου αλλά και δολαρίου.

Με αισθητή πτώση αντιδρούν οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου στον κίνδυνο διακοπής της λειτουργίας της αμερικανικής κυβέρνησης.

Οι φόβοι για την πολιτική κρίση Ιταλία και τα απογοητευτικά στατιστικά από την Κίνα επιβαρύνουν περαιτέρω την επενδυτική ψυχολογία.

Οι συναλλαγές ξεκίνησαν με πτώση σχεδόν 1,5% αλλά τα ευνοϊκά στατιστικά που ανακοινώθηκαν στην συνέχεια περιόρισαν την πτώση.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί αυτή την ώρα 0,68% στις 15.153 μονάδες, ο S&P εμφανίζει απώλειες 0,52% στις 1.683 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,33% χαμηλότερα στις 3.769 μονάδες.

Οι ανησυχίες για την παρακώλυση της έγκρισης του αμερικανικού προϋπολογισμού στο Κογκρέσο κυριαρχούν «τρομάζουν» περισσότερο από όλους στο Κογκρέσο. Οι ανησυχίες επιτείνονται μετά την έγκριση νομοσχεδίου χρηματοδότησης στην Βουλή των Αντιπροσώπων, που προϋποθέτει την ετήσια καθυστέρηση στην εφαρμογή της μεταρρύθμισης του κρατικού προγράμματος υγείας, το αποκαλούμενο Obamacare.

Η Wall Street υπέστη με το κλείσιμο της περασμένης εβδομάδας την πρώτη εβδομαδιαία πτώση από τον Αύγουστο, καθώς στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών τόνισε ότι αν δεν αυξήσει το Κογκρέσο το όριο του χρέους ως τις 17 Οκτωβρίου, η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς και θα διακοπεί η λειτουργία της.

Εντάσεις προκαλούν και οι εξελίξεις από το εξωτερικό και ειδικά το πολιτικό χάος που επικρατεί στην Ιταλία μετά την απόσυρση των βουλευτών του Silvio Berlusconi από την κυβέρνηση.

Οι ευρωαγορές αντιδρούν με σημαντικές απώλειες στις εξελίξεις.

Πιέσεις προκάλεσε και στις ασιατικές αγορές η πτώση του δείκτη μεταποίησης ΡΜΙ στην Κίνα.

Στο αμερικανικό χρηματιστήριο, ανακοινώθηκε ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ, όπως αποτυπώνεται στον δείκτη Chicago PMI, αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων μηνών τον Σεπτέμβριο και ξεπέρασε τις εκτιμήσεις. 

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η Achillion Pharmaceuticals βουλιάζει 50% καθώς δεν εξασφάλισε έγκριση για σκεύασμα κατά της ηπατίτιδας.

Σήμερα, σύμφωνα με ανεπίσημα δημοσιεύματα του τύπου, αναμένεται να υποβάλλει τα χαρτιά της η κοινωνική ιστοσελίδα Twitter Inc. για τις αρχικές δημόσιες εγγραφές της.

Στις υπόλοιπες αγορές, πτώση εμφανίζουν οι τιμές χρυσού και πετρελαίου, παρά τις απώλειες του αμερικανικού δολαρίου έναντι των περισσοτέρων ισοτιμιών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v