Προβληματισμός για το σήμερα-Κέρδη στο τρίμηνο

Πτώση στη Wall με τα βλέμματα στραμμένα στην ψήφιση του προϋπολογισμού. Στήριξη από τα εγχώρια οικονομικά στοιχεία. Τριμηνιαία άνοδος 1,5% για Dow, 4,3% για S&P και 11% για Nasdaq. Πτώση το Σεπτέμβριο για πετρέλαιο και χρυσό.

Στους ρυθμούς των τελευταίων εξελίξεων αναφορικά με την ψήφιση του προϋπολογισμού κινήθηκε και σήμερα η Wall.

Σημειώνεται ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία σε Κογκρέσο και Βουλή Αντιπροσώπων για έκτακτη χρηματοδότηση ως αύριο Τρίτη 1η Οκτωβρίου, τότε η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί σε μια ιδιότυπη παύση πληρωμών ενώ πολλές υπηρεσίες της θα τερματίσουν την λειτουργία τους.

Πέρα όμως από τις ανησυχίες που επικράτησαν σήμερα για τον αμερικανικό προϋπολογισμό, αρνητικό αντίκτυπο στην αγορά είχε και η πολιτική κρίση στην Ιταλία η οποία προκλήθηκε μετά την απόσυρση των βουλευτών του Μπερλουσκόνι, από την κυβέρνηση.

Στον αντίποδα τα καλά οικονομικά στοιχεία συγκράτησαν (έως ένα βαθμό) την πτώση στη Wall Street.

Ειδικότερα, η επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ, όπως αποτυπώνεται στον δείκτη Chicago PMI, αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στο εταιρικό μέτωπο, η Achillion Pharmaceuticals βούλιαξε 59% καθώς δεν εξασφάλισε έγκριση για τα σκεύασμα κατά της ηπατίτιδας.

Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, η κοινωνική ιστοσελίδα Twitter Inc. αναμένεται να υποβάλλει τα χαρτιά της για τις αρχικές δημόσιες εγγραφές.

Στη Wall, ο Dow Jones υποχώρησε 0,83% στις 15.132,17 μονάδες, ο S&P κινήθηκε πτωτικά 0,60% στις 1.681,65 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα 0,27% στις 3.771,48 μονάδες.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 4,07 δολ. με πτώση 2,3% ενώ το δικαίωμα της Coca Cola HBC ενισχυόταν 0,75% στα 29,88 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ιαπωνικό νόμισμα ενισχύθηκε σήμερα 0,6% σε σχέση με το δολάριο στα 97,69 γεν και αντίστοιχα έναντι του ευρώ, το γεν κινήθηκε ανοδικά 0,4% στα 132,27. Άνοδος και για το ευρώ στο 1,3536 δολ.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύθηκε κατά μία μονάδα βάσης στο 2,65% αφού πρώτα υποχωρούσε σε χαμηλό αντίστοιχο της 12ης Αυγούστου στο 2,59%.

Στην αγορά των εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 0,3% στα 102,58 δολάρια ανά βαρέλι , σημειώνοντας μηνιαία πτώση 4,6% και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε πτωτικά 0,8% στα 1.329 δολ./oz, καταγράφοντας απώλειες 5% για το Σεπτέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v