Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Fed στηρίζει την άνοδο στη Wall Street

Η κοινοποίηση των πρακτικών της Fed ενίσχυσε την άνοδο στη Wall. Aρχίζει ο "χορός" των αποτελεσμάτων τριμήνου. Καλή υποδοχή στα μεγέθη της Alcoa. Συνεχίζεται η ανάκαμψη του τεχνολογικού κλάδου. Ανοδος πετρελαίου λόγω Λιβύης, διορθώνει ο χρυσός.

Η κοινοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed ενίσχυσε το αγοραστικόενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall Street.

Επιπλέον οι επενδυτές υποδέχτηκαν θετικά τα αποτελέσματα της Alcoa Inc. με τα οποία ξεκινά ανεπίσημα η περίοδος ανακοινώσεων αποτελεσμάτων τριμήνου.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,85% στις 16.392 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,78% στις 1.866 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 1,30% υψηλότερα στις 4.166 μονάδες.

Η Wall Street έκλεισε με άνοδο χθες, μετά από τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις έντονων πωλήσεων. Ο δείκτης S&P 500 κατέκτησε το τεχνικό επίπεδο των 1.850 μονάδων, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq είχε υπεραπόδοση, μετά το πρόσφατο ξεπούλημα. Πάντως οι αναλυτές εκτιμούν ότι η τεχνολογική διόρθωση δεν έχει τελειώσει.

Οι διεθνείς αγορές συντηρούν σήμερα την ανοδική τάσημε τα αναδυόμενα χρηματιστήρια στα υψηλότερα επίπεδα 4 μηνών.

Ο βασικός δείκτης της Ινδίας Sensex ενισχύθηκε 1,6% κι έκλεισε σε ιστορικό ρεκόρ, ενόψει των γενικών εκλογών στην χώρα.

Στις ασιατικές αγορές εξαίρεση απετέλεσε η αγορά του Τόκιο, όπου ο Nikkei διολίσθησε 2,1% εξαιτίας της πτώσης 3% της Toyota Motor λόγω της ανάκλησης 6,4 εκατομμυρίων οχημάτων.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, ο «χορός» των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου άνοιξε με το Q1 της Alcoa, που ενισχύεται 2,7% καθώς τα αποτελέσματά της είχαν καλή υποδοχή.

Κατά τα λοιπά, η Constant Contact ενισχύεται 13% μετά τα αποτελέσματά της, ενώ η Constellation Brands θα ανακοινώσει μεγέθη αργότερα.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται τα τραπεζικά αποτελέσματα, που θα ξεκινήσουν μέσα στην εβδομάδα με τα Q1 της J.P. Morgan Chase και της Wells Fargo.

Στις υπόλοιπες αγορές, ο χρυσός υποχωρεί μετά την χθεσινή άνοδο πάνω από τα 1.300 δολ. ανά ουγκιά.

Το πετρέλαιο ενισχύεται, και η ποικιλία Brent στο Λονδίνο κινείται σε υψηλό εβδομάδος, καθώς φημολογείται καθυστέρηση στην αποκατάσταση της ροής των εξαγωγών της Λιβύης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v