Πτώση στο νήμα για τη Wall Street

Οριακές απώλειες στη Wall Street. Τερμάτισε ανοδικό σερί τριών συνεδριάσεων για S&P. Ικανοποίησαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στις ΗΠΑ. Στο επίκεντρο η επερχόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ. Ανέκαμψε το ευρώ από το χαμηλό 3 μηνών.

Απώλειες στη Wall Street κόντρα στα καλά οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα οι βιομηχανικές παραγγελίες αυξήθηκαν 0,7% τον Απρίλιο έναντι αύξησης 0,5% που ανέμεναν οι αναλυτές. Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο μήνα οι βιομηχανικές παραγγελίες είχαν αυξηθεί 1,5%.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν σήμερα και τα μακροοικονομικά στοιχεία στην Ευρωζώνη και η προσδοκώμενη ανταπόκριση της ΕΚΤ την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα τα στοιχεία της Eurostat για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη τροφοδότησε εκ νέου τα σενάρια για αποπληθωριστικές πιέσεις στις ευρωπαϊκές οικονομίες. Ο πληθωρισμός το Μάιο υποχώρησε στο 0,5% από 0,7% τον προηγούμενο μήνα.

Στη Wall, ο Dow Jones υποχώρησε 0,13% στις 16.722,34 μονάδες, ο S&P έκλεισε με πτώση 0,04% στις 1.924,24 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,07% στις 4.234,08 μονάδες.

Στο εταιρικό μέτωπο η μετοχή της Krispy Kreme Doughnuts Inc. υποχώρησε 14,8% μετά την υποβάθμιση των προβλέψεων κερδοφορίας για το 2014 εξαιτίας του αυξημένου κόστους παραγωγής και τη μείωση πωλήσεων στο α΄τρίμηνο.

Επιπλέον ο τίτλος της Quiksilver Inc. "βούλιαξε" 41% μετά την ανακοίνωση μεγαλύτερων των αναμενόμενων ζημιών για το τρίμηνο.

Στον αντίποδα η μετοχή της Hillshire Brands Co. ενισχύθηκε 9,5% μετά την επιβεβαίωση ότι η Pilgrim's Pride Corp. ανέβασε την προσφορά της για την εξαγορά του ομίλου.

Αντίστοιχα ο τίτλος της Dollar General Corp. κινήθηκε ανοδικά 3% καθώς σε τηλεδιάσκεψη γνωστοποιήθηκε ότι σχεδιάζει πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών της τάξεως των 1,1 δισ. δολαρίων. Σημειώνεται ότι νωρίτερα η εισηγμένη είχε ανακοινώσει αποτελέσματα κατώτερα των αναμενόμενων.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 3,53 δολ. με πτώση 1,4% και το δικαίωμα της Coca Cola HBC υποχώρησε 2,3% στα 23,10 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ανέκαμψε από το χαμηλό 3 μηνών έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3638. Επιπλέον το δολάριο κινήθηκε με ήπιες διακυμάνσεις σε σχέση με το γεν στα 102,40.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού ενισχύθηκε για τέταρτη διαδοχική ημέρα και συγκεκριμένα σήμερα κινήθηκε ανοδικά κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 2,57.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,25% στα 102,72 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,1% στα 1.245 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v