Eναλλαγή προσήμων στη Wall με τις τράπεζες στο επίκεντρο

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι δείκτες στη Wall, με τον S&P 500 να οδεύει στην μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Απρίλιο. Υποχωρεί 1,5% η μετοχή της Wells Fargo. Ράλι 4% για την Amazon. Σε αρνητικό έδαφος χρυσός και πετρέλαιο. Στο 1,35 διολισθαίνει το ευρώ έναντι του δολαρίου.

Μεταξύ κερδών και απωλειών κινούνται οι δείκτες στη Wall Street με τον S&P 500 να οδεύει στην χειρότερη εβδομάδα από τον Απρίλιο, καθώς τo ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι στραμμένο στα αποτελέσματα των τραπεζών για το δεύτερο τρίμηνο και στην κρίση των πορτογαλικών τραπεζών.

O Dow Jones διολισθαίνει 0,15% στις 16.891 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,20% υψηλότερα στις 4.405 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,09% στις 1.963 μονάδες.

Ο S&P 500 κινήθηκε 0,4% χαμηλότερα την Πέμπτη, καθώς οι φόβοι για την κατάσταση των πορτογαλικών τραπεζών επανέφεραν στο προσκήνιο τις ανησυχίες για την ανάκαμψη της οικονομίας της ευρωζώνης. Ο δείκτης έχει καταγράψει απώλειες 1,1% αυτήν την εβδομάδα, οδεύοντας για την μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τριών μηνών.

«Οι επενδυτές θα βλέπουν με το ένα μάτι τα εταιρικά κέρδη και με το άλλο το περιφερειακό χρέος» ανέφερε αναλυτής στο Bloomberg. «Οι ανησυχίες για το χρέος μπορεί να αντισταθμίσουν τα κέρδη βραχυπρόθεσμα, αλλά αν υπάρξουν καλά νούμερα για αυτό το τρίμηνο, οι αγορές δεν θα έχουν πρόβλημα» πρόσθεσε.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία του αμερικάνικου νομίσματος με το ευρώ κινείται στο 1,35.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός διολισθαίνει 0,16% στα 1.337 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο υποχωρεί 0,68% στα 102,25 δολάρια το βαρέλι.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Wells Fargo υποχωρεί 1,5%. Η τράπεζα ανακοίνωσε τριμηνιαία κέρδη 1,01 δολάρια ανά μετοχή , σε συμφωνία με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ράλι 4% πραγματοποιεί η μετοχή της Amazon, μετά τις θετικές αξιολογήσεις αναλυτών για την δραστηριοποίηση της εταιρείας λιανικής στο cloud computing. 

Πτώση 1,3% καταγράφει η μετοχή της Gap. Η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής ρούχων στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις υποχώρησαν 2% τον Ιούνιο, έναντι αύξησης 7% τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.

Βουτιά 13% πραγματοποιεί η μετοχή της Rent-A-Center, μετά την ανακοίνωση ότι τα έσοδα δεύτερου τριμήνου θα ανέλθουν στα 36 με 38 σεντς ανά μετοχή, κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 48 σεντς.

Απώλειες 3% σημειώνει η μετοχή της Fastenal, μετά την ανακοίνωση εσόδων που ήταν χαμηλότερα των προβλέψεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v