Άνοδος στη Wall κόντρα στα αποτελέσματα

Κέρδη στη Wall Street. Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα. Εβδομαδιαία πτώση 0,7% για Dow, 0,9% για S&P και 1,9% για Nasdaq. Άλμα 5,6% για την Amazon. Πιέσεις στη Wells Fargo. Συνεχίζει να προβληματίζει η πορτογαλική κρίση. Έκτη διαδοχική εβδομάδα ανόδου για το χρυσό.

Άνοδος στη Wall παρά τις δυσμενείς εξελίξεις στην Πορτογαλία και τα κατώτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ.

Αναλυτικά η μετοχή της Wells Fargo υποχώρησε 0,7% καθώς για πρώτη φορά μετά από 18 τρίμηνα τα καθαρά κέρδη του τραπεζικού ομίλου μειώθηκαν.

Αντίστοιχα ο τίτλος της Fastenal Co σημείωσε πτώση 4,2% μετά την ανακοίνωση πωλήσεων που δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των αναλυτών.

Επιπλέον η μετοχή της Gap Inc. υποχώρησε 0,8% καθώς οι πωλήσεις του Ιουνίου μειώθηκαν αισθητά.

Στον αντίποδα ο τίτλος της Lorillard ενισχύθηκε 4,6% μετά από πληροφορίες ότι η Reynolds American Inc. βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του ομίλου.

Αντίστοιχα ανοδικά κινήθηκαν στην πλειοψηφία τους και οι μετοχές που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο καθώς οι Amazon (+5,6%) και EBay (+2,3%) κινήθηκαν ανοδικά.

O Dow Jones ενισχύθηκε 0,17% στις 16.943,68 μονάδες, ο S&P έκλεισε με κέρδη 0,15% στις 1.967,57 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,44% στις 4.415,49 μονάδες.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος παραμένουν οι εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο της Πορτογαλίας.

Όπως αναφέρει ο αναλυτής της Stifel Nicolaus & Co, Chad Morganlander, "οι επενδυτές παρακολουθούν με το ένα μάτι τα εταιρικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ και με το άλλο, το χρέος των περιφερειακών χωρών της Ευρώπης. Οι ανησυχίες για το χρέος αναμένεται να επηρεάσουν τις κινήσεις των επενδυτών βραχυπρόθεσμα αλλά όχι μακροπρόθεσμα αν τα αποτελέσματα είναι ισχυρά".

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 3,44 δολ., σημειώνοντας άνοδο 0,9% και το δικαίωμα της Coca Cola HBC ενισχύθηκε 2,9% στα 23,09 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχώρησε οριακά 0,1% έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3599 δολ. Επιπλέον το δολάριο κινήθηκε με μικρές διακυμάνσεις σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα στα 101,32 γεν.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 2,51%, καταγράφοντας εβδομαδιαία πτώση 13 μονάδων.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 2,15% στα 100,76 δολάρια ανά βαρέλι, καταγράφοντας εβδομαδιαία πτώση 3,1%. Αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,2% στα 1.337 δολ./oz, σημειώνοντας εβδομαδιαία άνοδο 1,3%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v