Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στάση αναμονής για την Fed στην Wall Street

Σε χαμηλό μηνός κινούνται οι διεθνείς αγορές και στην Wall Street τα πρόσημα εναλλάσσονται, περιμένοντας την κρίσιμη συνεδρίαση της Fed και τις κινήσεις στα επιτόκια. Απώλειες σε Ασία και Ευρώπη, νέα πτώση για το ρωσικό ρούβλι. Ανάκαμψη για χρυσό, πετρέλαιο.

Στα χαμηλότερα επίπεδα ενός μηνός κινούνται τα διεθνή χρηματιστήρια, και οι επενδυτές στην Νέα Υόρκη αποφεύγουν τον κίνδυνο, καθώς όλα τα βλέμματα είναι επικεντρωμένα στην τακτική συνεδρίαση της Federal Reserve και τις ενδείξεις για τα επιτόκια.

Στην Wall Street τα πρόσημα ήταν ήπια αρνητικά στις πρώτες ώρες της συνεδρίσης, αλλά αυτή την ώρα έχουν "γυρίσει" θετικά, με τον δείκτη Dow Jones να ενισχύεται 0,3% στις 17.082 μονάδες, τον S&P 0,4% υψηλότερα στις 1.992 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,16% υψηλότερα στις 4.526 μονάδες.

Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI υποχώρησε ενδοσυνεδριακά στα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα Αυγούστου.

Από το στατιστικό μέτωπο στις ΗΠΑ, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών παραγωγού, που αυξήθηκε 1,8% στο 12μηνο, ευθυγραμμιζόμενος με τις εκτιμήσεις των ιδιωτών αναλυτών.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι με τον πληθωρισμό να παραμένει κάτω από το 2%, η κεντρική τράπεζα Federal Reserve πιθανότατα θα συντηρήσει την τρέχουσα «αργή» στρατηγική στην οικονομική στήριξη και τα επιτοκια.

Η επιτροπή καθορισμού νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας, η Federal Open Market Committee αρχίζει σήμερα την διήμερη τακτική συνεδρίασή της, που θα ολοκληρωθεί αύριο με ομιλία της προέδρου Τζάνετ Γέλεν.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Majesco Entertainment Co. αντιδρά με πτώση 24% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου.

Η Tesla Motors Inc. ανακάμπτει από την χθεσινή βουτιά εξαιτίας της σύστασης της Morgan Stanley ότι η μετοχή της εταιρίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι υπερτιμημένη.

Στις υπόλοιπες αγορές, τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν με αισθητές απώλειες, ενώ τα πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παραμένουν κόκκινα, με ψυχολογικές επιδράσεις και από το επικείμενο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας.

Το ρωσικό ρούβλι εξακολουθεί να υποχωρεί και «χάνει» 1% έναντι του δολαρίου, καθώς κλιμακώνεται και πάλι η ένταση στην ουκρανική κρίση.

Θετικά αντιδρά ο χρυσός στην τάση αποφυγής του κινδύνου και το συμβόλαιο του πολυτίμου μετάλλου ενισχύεται 2 δολ. στα 1.237 δολ. ανά ουγκιά.

Το πετρέλαιο επίσης ενισχύεται, με άνοδο 0,48% στα 93,38 δολ. ανά βαρέλι.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v