Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση στη Wall Street εν αναμονή της Fed

Διορθωτικά κινείται η Wall Street, με εντονότερες τεχνολογικές πιέσεις. Το επίκεντρο στην συνεδρίαση της Fed και στις ενδείξεις για τα επιτόκια. Μικτή εικόνα από τα εγχώρια στατιστικά, δυσοίωνα τα κινεζικά macro. Κινητικότητα Apple λόγω iPhone και Yahoo λόγω Alibaba.

Επιφυλακτικά ξεκινούν την εβδομάδα οι μετοχές στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με το επίκεντρο στις ενδείξεις για τη χρονική στιγμή αύξησης των επιτοκίων από τη Federal Reserve.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,04% στις 16.980 μονάδες, ενώ ο S&P εμφανίζει μικρή πτώση 0,05% στις 1.984 μονάδες. O δείκτης Nasdaq εμφανίζει μεγαλύτερες απώλειες με πτώση 0,93% στις 4.525 μονάδες.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον στη Wall Street εστιάζει στη διήμερη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ. Η συνεδρίαση της Fed θα προσφέρει ενδείξεις για τη χρονική στιγμή της έναρξης αυξήσεων των αμερικανικών επιτοκίων.

Από το στατιστικό μέτωπο, οι εγχώριες οικονομικές ανακοινώσεις είναι μικτές, ενώ αρνητικά επιδρούν στις διεθνείς συναλλαγές τα μεγέθη από την Κίνα, όπου η βιομηχανική παραγωγή επιβραδύνθηκε αισθητά, καθώς αυξήθηκε τον Αύγουστο κατά 6,9% σε ετήσια βάση, από 9% τον προηγούμενο μήνα.

Στις ΗΠΑ, ο δείκτης που αποτυπώνει τα επίπεδα δραστηριότητας του κλάδου μεταποίησης στην περιφέρεια της Νέας Υόρκης ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα πέντε ετών τον Σεπτέμβριο, με άνοδο στο 27,5.

Συνολικά ωστόσο, η βιομηχανική παραγωγή του κράτους μειώθηκε 0,1% τον Αύγουστο, εμφανίζοντας την πρώτη πτώση από τον Ιανουάριο.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, η Yahoo συνεχίζει να ενισχύεται με άνοδο 2,6% μετά την εκτίναξη 8% την περασμένη εβδομάδα, καθώς αναμένεται το πολυσυζητημένο ΙΡΟ της Alibaba, στην οποία έχει μερίδιο 23%.

Η Apple εμφανίζει κινητικότητα μετά την ανακοίνωση για παραγγελίες ρεκόρ για τα νέα iPhones.

Η Netflix επίσης εμφανίζει ενδιαφέρον, καθώς η εταιρία streaming-media σήμερα ξεκινά τη λειτουργία της σε τρεις νέες αγορές στην Ευρώπη.

Η πτώση 7,6% της Tesla Motors σε χαμηλό 3 εβδομάδων πολλαπλασιάζει τις πιέσεις στον δείκτη Nasdaq.

Στις υπόλοιπες αγορές, η τάση των ευρωαγορών είναι ελαφρώς διορθωτική.

Οι τιμές στο συμβόλαιο του πετρελαίου ενισχύονται 0,21% στα 92,49 δολ. ανά βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια του χρυσού κινούνται με ηπια άνοδο 0,2% στα 1.234 δολ. ανά ουγκιά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v