Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στη Wall Street μετά τα macro

Χαμηλότερα κινούνται οι μετοχές στη Wall μετά τα στοιχεία για λιανικές πωλήσεις και καταναλωτική εμπιστοσύνη. Επιστρέφουν σε εβδομαδιαίες απώλειες S&P και Dow. Στο 2,60% σκαρφαλώνει η απόδοση του αμερικάνικου 10ετους. Μικρή πτώση για χρυσό και αργό. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στη Wall μετά τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και την καταναλωτική εμπιστοσύνη, με τους S&P και Dow να επιστρέφουν σε εβδομαδιαίες απώλειες μετά από πέντε εβδομάδες.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,19% στις 17.017 μονάδες, ο Nasdaq διολισθαίνει 0,28% στις 4.579 μονάδες, ενώ ο S&P καταγράφει πτώση 0,32% στις 1.991 μονάδες. 

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν αυξήθηκε στις 84,6 μονάδες τον Σεπτέμβριο από 82,5 τον Αύγουστο. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τον Ιούλιο του 2013.

Την μεγαλύτερη άνοδο από τον Απρίλιο σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις τον Αύγουστο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου.Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,6% τον περασμένο μήνα. Εξαιρουμένων των αυτοκινήτων, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 0,3%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του αμερικάνικου νομίσματος με το ευρώ κινείται στο επίπεδο του 1,291.

Βουτιά πραγματοποιούν τα αμερικάνικα ομόλογα. Η απόδοση του 10ετους αμερικανικού ομολόγου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, ενισχύεται πέντε μονάδες βάσης στο 2,60%.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός διολισθαίνει 0,73% στα 1.230 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,24% στα 92,60 δολάρια το βαρέλι.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, άλμα 32% σημειώνει η μετοχή της Conversant. Η Alliance Data ήρθε σε συμφωνία να εξαγοράσει την εταιρεία που εντοπίζει χρήστες για διαφημίσεις στο διαδίκτυο με βάση το ιστορικό των αναζητήσεων τους.

Άνοδο 1% καταγράφει η μετοχή της Darden Restaurants, μετά την αναβάθμιση των προβλέψεων για τα κέρδη το δεύτερου τριμήνου.

Άλμα 16% σημειώνει η Ulta Salon Cosmetics & Fragrance, μετά την πρόβλεψη για έσοδα $736 εκατ., υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για έσοδα $718 εκατ.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v