Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποτυγχάνει η προσπάθεια ανάκαμψης της Wall Street

Η προσπάθεια αντίδρασης στις ζημιές της περασμένης εβδομάδας δεν ευοδόθηκε και η Wall Street παραμένει σε αρνητική τροχιά. Αναμένονται σχόλια από Fed. Κλιμακώνονται οι ανακοινώσεις Q3 με μεγάλες τράπεζες στο επίκεντρο. Σε χαμηλό 4 ετών το πετρέλαιο.

Με ήπια κέρδη ξεκίνησε η συνεδρίαση στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι βασικοί δείκτες στην Wall Street, επιχείρησαν να «συνέλθουν» από τις χειρότερες εβδομαδιαίες απώλειες 2,5 ετών. Ωστόσο η άνοδος δεν κράτησε και αυτή την ώρα επικρατούν αρνητικά πρόσημα

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,13% στις 16.531 μονάδες, ο S&P εμφανίζει πτώση 0,4% στις 1.899 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,45% χαμηλότερα στις 4.260 μονάδες.

Την περασμένη εβδομάδα, το αμερικανικό χρηματιστήριο υπέστη την μεγαλύτερη πτώση από τον Μάιο 2012 με εβδομαδιαίες ζημίες 3,1% για τον δείκτη S&P και τον Dow να γυρίζει αρνητικά για το έτος.

Οι προειδοποιήσεις του ΔΝΤ για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και η υποβάθμιση των στόχων διεθνούς ανάπτυξης φέτος, ήταν από τους βασικούς παράγοντες των απωλειών της περασμένης εβδομάδας.

Στελέχη της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας Federal Reserve σχολίασαν ότι αν η παγκόσμια επιβράδυνση αποδειχθεί έντονη, ενδέχεται να καθυστερήσει η αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.

Η σημερινή ομιλία του κ. Έβανς της Fed, ενδεχομένως να δώσει περισσότερες ενδείξεις για την στάση της κεντρικής τράπεζας.΄

Εν τω μεταξύ, η περίοδος ανακοινώσεων αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου από μεγάλες εισηγμένες κλιμακώνεται. Αυτή την εβδομάδα θα ανακοινώσουν την κερδοφορία Q3 κολοσσοί όπως Intel, Johnson & Johnson, UnitedHealth, American Express και General Electric, καθώς και οι τράπεζες Morgan Stanley, Citigroup, Bank of America και Wells Fargo.

Στις υπόλοιπες αγορές, παύση πραγματοποιούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά από τις τρεις συνεχόμενες ζημιογόνες εβδομάδες. Σημαντικά κέρδη αποκομίζουν οι αεροπορικές επιχειρήσεις, καθώς συνεχίζεται η πτώση των τιμών του πετρελαίου.

H τιμή του μαύρου χρυσού βουλιάζει σε χαμηλό 4 ετών, αντιδρώντας στην ανεπίσημη είδηση ότι η Σαουδική Αραβία είναι έτοιμη να αποδεχτεί τιμή χαμηλή έως τα $80 ανά βαρέλι για τα επόμενα 1-2 χρόνια. Το συμβόλαιο του πετρελαίου στην Νέα Υόρκη, που τον Ιούνιο κινείτο στα $107, αυτή την ώρα υποχωρεί σχεδόν 2% στα 84,65 δολ. ανά βαρέλι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v