Το πετρέλαιο "κόβει" την άνοδο στην Wall Street

Ανακάπτουν οι μετοχές στην Wall Street μετά από την χθεσινή διόρθωση, αλλά η βουτιά 2,5% του πετρελαίου περιορίζει την άνοδο. Φρέσκα ενδοσυνεδριακά ρεκόρ για τους δείκτες Dow 30 και S&P 500. Καλή εικόνα από τα στατιστικά και τα αποτελέσματα τριμήνου.

Θετική είναι η επίδραση των σημερινών εταιρικών αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου και των στατιστικών ανακοινώσεων για την αμερικανική οικονομία στην Wall Street, αλλά η βουτιά 2,5% του πετρελαίου επιβαρύνει πολλές μετοχές και περιορίζει τα κέρδη.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,31% στις 17.668 μονάδες, οS&P ενισχύεται 0,23% στις 2.043 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,49% στις 4.698 μονάδες.

Οι δείκτες Dow και S&P κατέκτησαν επάλληλα ρεκόρ στις προηγούμενες συνεδριάσεις στην Wall Street, με εξαίρεση την χθεσινή ήπια διόρθωση.

Οι ανοδικές τάσεις επανήλθαν σήμερα, παρά τις επιφυλάξεις ορισμένων επενδυτών που θεωρούν την αγορά «υπεραγορασμένη» και οι δείκτες Dow και S&P ενισχύθηκαν ενδοσυνεδριακά σε φρέσκα εδάφη ρεκόρ.

Η σημερινή ανακοίνωση από το στατιστικό μέτωπο, επιβεβαίωσε την εικόνα μιας οικονομίας που αναπτύσσεται με σταθερούς ρυθμούς και βελτιώνει, αργά αλλά σταθερά, την αγορά εργασίας.

Ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε κατά 12.000 την περασμένη εβδομάδα στις 290.000.. Πρόκειται για την μεγαλύτερη αύξηση σε δύο μήνες, αλλά πάντως ο αριθμός των αιτήσεων παραμένει κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα 14 ετών και υποδεικνύει αύξηση στις προσλήψεις και σχετικά χαμηλά επίπεδα απολύσεων.

Θετική είναι η επιρροή από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, με κυρίαρχα τα μεγέθη του κολοσσού Wal-Mart Stores, που ενισχύεται 2%, και άλλων μεγάλων επιχειρήσεων του αμερικανικού λιανεμπορίου.

Αντιθέτως ο τίτλος της J.C. Penney Co. αντιδρά με πτώση 7% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Η Cisco Systems, και η Viacom περιλαμβάνονται στις επιχειρήσεις που ανακοινώνουν αποτελέσματα.

Η μετοχή της DreamWorks Animation SKG Inc. εκτινάσσεται κατόπιν φημών για συνομιλίες εξαγοράς από την Hasbro.

Η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να υποχωρεί καθώς αυξάνεται η προσφορά στην αγορά και το συμβόλαιο του Brent στο Λονδίνο διολίσθησε 2% κάτω από τα $79 ανά βαρέλι.

Το συμβόλαιο του WTI στην Νέα Υόρκη βουλιάζει 2,4% στα 75,37 δολ. ανά βαρέλι.

Η τιμή στο συμβόλαιο του χρυσού κερδίζει 6 δολ. στα 1.165 δολ. ανά ουγκιά.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v