Oριακές κινήσεις στη Wall Street μετά τα macro

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά, μετά τα στοιχεία για καταναλωτική εμπιστοσύνη και λιανικές πωλήσεις. Κέρδη 0,5% για χρυσό που διαγράφει την αρχική πτώση. Ενισχύεται το δολάριο. Μικρή άνοδος για το αργό. Άλμα 24% για την Virgin America. Άνοδος 4% για Halliburton.

Ήπιες μεταβολές καταγράφουν οι μετοχές στη Wall, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων που έδειξαν άνοδο 0,3% στις λιανικές πωλήσεις τον Οκτώβριο.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,01% στις 17.650 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,02% χαμηλότερα στις 4.678 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,03% στις 2.040 μονάδες. 

Η προκαταρκτική μέτρηση του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν για την καταναλωτική εμπιστοσύνη αυξήθηκε στις 89,4 μονάδες το Νοέμβριο, από 86,9 τον Οκτώβριο.Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί από τον Ιούλιο του 2007.

Οι αναλυτές του Marketwatch προέβλεπαν ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη θα διαμορφωθεί στις 88 μονάδες.

Νωρίτερα το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις λιανικής κινήθηκαν 0,3% υψηλότερα τον Οκτώβριο, μετά από πτώση 0,2% τον Σεπτέμβριο. Οι αναλυτές του Marketwatch προέβλεπαν ότι θα αυξηθούν κατά 0,2%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του αμερικάνικου νομίσματος με το ευρώ κινείται στο επίπεδο του 1,241.

Το δολάριο ενισχύεται σε υψηλό επτά ετών έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, στα 116,72 γεν. 

Άνοδο δύο μονάδων βάσης σημειώνει η απόδοση του αμερικάνικου 10ετους ομολόγου, στο 2,36%.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός κινείται 0,55% υψηλότερα στα 1.168 δολάρια ανά ουγκιά. Νωρίτερα το πολύτιμο μέταλλο σημείωνε πτώση ως και 1%.

Άνοδο 0,71% καταγράφει το αργό πετρέλαιο, στα 74,77 δολάρια το βαρέλι. Νωρίτερα την Παρασκευή, η τιμή του αργού σημείωσε πτώση ως και 1,1%, υποχωρώντας κάτω από τα 74 δολάρια το βαρέλι.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, άνοδο 4,1% σημειώνει η μετοχή της Halliburton, μετά από πληροφορίες ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες για την εξαγορά της Βaker Hughes. 

Με άλμα 24,3% ξεκίνησε το ντεμπούτο της στη Wall η μετοχή της Virgin America, η αεροπορική εταιρεία του Ρίτσαρντ Μπράνσον στις ΗΠΑ.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v