Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάπαυλα στην Wall Street μετά το ράλι

Ήπιες διορθωτικές κινήσεις καταγράφουν οι μετοχές στη Wall μετά τα χθεσινά ρεκόρ. Μικρή άνοδος για αργό. Πάνω από τα $1.200 ο χρυσός. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Βουτιά πάνω από 6% για την Hewlett-Packard.

Οριακή πτώση σημειώνουν οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά, μετά το χθεσινό ράλι που έστειλε τους Dow Jones και S&P 500 σε νέα επίπεδα ρεκόρ.

O Dow Jones διολισθαίνει 0,05% στις 18.201 μονάδες, ο Νasdaq κινείται 0,12% χαμηλότερα στις 4.962 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 0,07% στις 2.114 μονάδες.

Ο S&P 500 έχει καταγράψει κέρδη 6% τον Φεβρουάριο και οδεύει για την καλύτερη μηνιαία επίδοση από τον Οκτώβριο του 2011. Ο Dow έχει προσθέσει 6,1% και ο Nasdaq 7,2%.

«Η αγορά αρχίζει να φαίνεται πως έχει φτάσει στα όρια της, αλλά είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για διόρθωση» ανέφερε στο Bloomberg ο Allan von Mehren, αναλυτής στην Danske Bank στην Κοπεγχάγη. «Το momentum είναι ακόμα εδώ, υπάρχει η στήριξη από τις κεντρικές τράπεζες και η αμερικανική οικονομία φαίνεται σχετικά καλή. Έγινε ένα σημαντικό ράλι αυτόν τον μήνα, οπότε ίσως αρχίσουμε να ανεβαίνουμε πιο σταδιακά από εδώ και στο εξής» πρόσθεσε.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,134.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του αργού πετρελαίου καταγράφει άνοδο 0,43% στα 49,53 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,7% στα 1.206 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Hewlett-Packard πραγματοποιεί βουτιά 6,7%, μετά την ανακοίνωση προβλέψεων για τα ετήσια κέρδη που ήταν χαμηλότερες από αυτές που ανέμεναν οι αναλυτές.

Βουτιά 7,2% καταγράφει η μετοχή της DreamWorks Animation, μετά την ανακοίνωση ζημιών 263,2 εκατ. δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο.

Απώλειες 5,4% για την Chesapeake Energy. Η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα που ήταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v