Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογικές πιέσεις στη Wall Street

"Βουτιά" μεγαλύτερη των 200 μονάδων καταγράφει ο Dow Jones. Σημαντικές πιέσεις στον Nasdaq μετά το selloff στις μετοχές των κλάδων τεχνολογίας και βιοτεχνολογίας. Απογοήτευσαν τα στοιχεία για τα διαρκή αγαθά. Κέρδη έως και 42% για τη μετοχή της Kraft.

Διευρύνονται οι απώλειες για τους δείκτες της Wall Street, καταγράφοντας πτώση για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, λόγω selloff σε μετοχές των κλάδων τεχνολογίας και βιοτεχνολογίας.

Ο δείκτης Dow Jones χάνει περισσότερες από 200 μονάδες, στις 17.800 μονάδες (-1,18%), ο δείκτης S&P 500 υποχωρεί κατά 0,96% στις 2.077 μονάδες, ενώ απώλειες 1,79% στις 4.905 μονάδες καταγράφει ο δείκτης Nasdaq.

Οι επενδυτές αποδίδουν το ξεπούλημα στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου στη νευρικότητα που προκαλεί η αβεβαιότητα αναφορικά με την πολιτική της Fed, αλλά και στις εκτιμήσεις για ισχνά εταιρικά κέρδη.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ, που υποχώρησαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Φεβρουάριο, υποδηλώνοντας πως οι επιχειρήσεις εξακολουθούν να είναι απρόθυμες να προχωρήσουν πιο επιθετικά σε επενδύσεις.

Οι παραγγελίες υποχώρησαν κατά 1,4% τον Φεβρουάριο, μετά από άνοδο 2% τον προηγούμενο μήνα, έναντι των εκτιμήσεων των αναλυτών για αύξηση των παραγγελιών κατά 0,2%.

Σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι μετοχές των Intel Corp, International Business Machines Corp και Microsoft, ενώ αντιθέτως η μετοχή της Kraft Foods εκτινάχθηκε έως και 42% μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας συγχώνευσης με την H.J. Heinz.

Οι Kraft και Heinz ανακοίνωσαν ότι συγχωνεύονται, και δημιουργούν την 3η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων και ποτών της Αμερικής και την 5η μεγαλύτερη παγκοσμίως.

Εν τω μεταξύ, η τιμή του χρυσού πλησιάζει και πάλι τα 1.200 δολάρια, με τον χρυσό παράδοσης Απριλίου να καταγράφει άνοδο 7 δολαρίων στα 1.198,40 δολάρια η ουγκιά. Την ίδια ώρα, η τιμή του αργού πετρελαίου στο NYMEX κινείται πέριξ 48 δολαρίων, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ, τα οποία αυξήθηκαν για 11η συνεχόμενη εβδομάδα, ενώ το Brent καταγράφει άνοδο 1,38% στα 55,85 δολάρια το βαρέλι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v