Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στην Wall Street

Διαγράφει τα αρχικά κέρδη ο Dow Jones διολισθαίνοντας σε αρνητικό έδαφος. Πλησιάζει και πάλι το ρεκόρ ο S&P 500. Διολισθαίνει το ευρώ έναντι του δολαρίου. Μικρή άνοδος για το χρυσό. Άλμα 10% για την μετοχή της φαρμακευτικής Mylan. Βουτιά 8% για Harley-Davidson.

Μεταξύ κερδών και απωλειών κινούνται οι δείκτες στην Wall Street εν μέσω έντονης δραστηριότητας στο μέτωπο των συγχωνεύσεων και εξαγορών και «βροχής» εταιρικών αποτελεσμάτων. 

O Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,13% στις 18.061 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,49% υψηλότερα στις 5.020 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,22% στις 2.105 μονάδες.

Ο S&P 500 βρίσκεται 0,8 ποσοστιαίες μονάδες μακριά από το ρεκόρ που πέτυχε στις 2 Μαρτίου, όταν ο Nasdaq ξεπέρασε τις 5.000 για πρώτη φορά τα τελευταία 15 χρόνια.

Περισσότερες από 140 εταιρείες του S&P 500 θα ανακοινώσουν αυτήν την εβδομάδα αποτελέσματα τριμήνου, μεταξύ των οποίων και η Yahoo ! και Amgen. Οι αναλυτές προβλέπουν πως τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου των εταιρειών του δείκτη θα υποχωρήσουν 4,3%, εκτίμηση καλύτερη από την πτώση 5,6% που έβλεπαν στις 10 Απριλίου. Από τις εταιρείες που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα μέχρι τώρα, το 84% ξεπέρασε τις προβλέψεις για τα κέρδη.

«Οι εκτιμήσεις για πτώση τα κέρδη των αμερικάνικων εταιρειών ήταν υπερβολικές. Αυτό ίσως δώσει στην αγορά μια βραχυπρόθεσμη ανάκαμψη, καθώς θα ανακοινώνονται περισσότερα αποτελέσματα. Παραμένω επιφυλακτικός όσον αφορά την ανάπτυξη τα επόμενα τρίμηνα, εξαιτίας του αντίκτυπου από την οικονομική επιβράδυνση και το ισχυρό δολάριο» ανέφερε αναλυτής στο Bloomberg.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, της βρετανικής λίρας και του γεν. Η ισοτιμία του ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι του δολαρίου διαμορφώθηκε στο 1,069.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του χρυσού κινείται 0,5% υψηλότερα στα 1.199 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,02% στα 56,44 δολάρια το βαρέλι.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Mylan καταγράφει άλμα 10%, μετά από πρόταση εξαγοράς από την ισραηλινή Teva.

Άνοδο 1,3% σημειώνει η μετοχή της United Technologies, καθώς τα κέρδη ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Βουτιά 7,9% σημειώνει η μετοχή της Harley-Davidson. Η εταιρεία μείωσε τις προβλέψεις της για τις παραγγελίες νέων μοτοσικλετών.

 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v