Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Boυτιά 330 μονάδων για τον Dow Jones

Βαθιά στο κόκκινο υποχωρούν οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά μετά την απόφαση των ρυθμιστικών αρχών της Κίνας για το short selling. Απώλειες 1% για το αργό πετρέλαιο. Οριακή άνοδος για χρυσό. Βουτιά 12% για την μετοχή της Advanced Micro Devices.

Μεγάλες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street μετά τη βουτιά στο χρηματιστήριο της Κίνας και μια σειρά απογοητευτικών εταιρικών αποτελεσμάτων.

O Dow Jones διολισθαίνει 330 μονάδες ή 1,8% στις 17.779, ο Nasdaq κινείται 1,69% χαμηλότερα στις 4.923 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 1,3% στις 2.077.

Βουτιά πραγματοποίησαν οι δείκτες στο κινεζικό χρηματιστήριο μετά την απόφαση των ρυθμιστικών αρχών να ανοίξουν την πόρτα στους fund managers για τον δανεισμό τίτλων για short-selling. Παράλληλα θα αυξήσουν τον αριθμό των μετοχών που είναι διαθέσιμες στους επενδυτές για short-selling. Η κίνηση θεωρείται πως έχει στόχο να αυξήσει τις προμήθειες χρεογράφων.

«Η είδηση επηρεάζει πολύ αρνητικά τους κινεζικούς δείκτες, που πιέζει τις μετοχές χαμηλότερα σε όλα τα χρηματιστήρια. Η Ευρώπη βρίσκεται επίσης στο κόκκινο» ανέφερε αναλυτής στο Bloomberg. «Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι ένας συνδυασμός πανικού και διάλυσης των τεχνικών επιπέδων» πρόσθεσε. 

Άνοδο 0,2% σημείωσε τον Μάρτιο ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ, κυρίως λόγω των υψηλότερων τιμών στην ενέργεια.Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, οι τιμές στην ενέργεια αυξήθηκαν 1,1%, λόγω ανόδου του κόστους της βενζίνης.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν σκαρφάλωσε στις 95,9 μονάδες τον Απρίλιο από 93 μονάδες τον Μάρτιο. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν.

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο υποχωρεί 1,39% στα 55,92 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,33% στα 1.202 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Advanced Micro Devices βουτάει 12%. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως είναι δύσκολο να δει αν το δεύτερο εξάμηνο θα είναι σημαντικά καλύτερο από το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Πτώση 3,3% σημειώνει η μετοχή της American Express, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν χειρότερα των εκτιμήσεων.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v