Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mικρή πτώση στην Wall Street

Υποχωρούν οι δείκτες στην αμερικάνικη αγορά μετά την χθεσινή άνοδο κοντά σε νέα επίπεδα ρεκόρ. Πτώση 1% για το αργό, η πρώτη τις τελευταίες έξι συνεδριάσεις. Ανακάμπτει το ευρώ. Άλμα 11% για την μετοχή της Netflix. «Απογειώθηκε» η μετοχή της Etsy στο ντεμπούτο στον Nasdaq.

Χαμηλότερα κινούνται οι δείκτες στην Wall μετά την χθεσινή άνοδο του S&P 500 κοντά σε επίπεδα ρεκόρ και ενώ το αργό πετρέλαιο υποχωρεί για πρώτη φορά τις τελευταίες έξι συνεδριάσεις.

O Dow Jones διολισθαίνει 0,22% στις 18.075 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,06% χαμηλότερα στις 5.007 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,27% στις 2.102 μονάδες.

Την Τετάρτη ο S&P 500 έκλεισε μόλις 0,5% κάτω από το ιστορικό υψηλό των 2.117 μονάδων που έπιασε στις 2 Μαρτίου.

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι εβδομάδων αυξήθηκε ο αριθμός των ανθρώπων στις ΗΠΑ που υπέβαλλαν αίτημα για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα.Η αμερικάνικη κυβέρνηση ανακοίνωσε πως την εβδομάδα που έληξε στις 11 Απριλίου οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 12.000 στις 294.000.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ανακάμπτει έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να ενισχύεται στο 1,07.

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο διολισθαίνει 1,1% στα 55,71 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,31% στα 1.205 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Goldman Sachs σημειώνει άνοδο 1%. Τα κέρδη της τράπεζας το πρώτο τρίμηνο ήταν τα υψηλότερα των τελευταίων πέντε μηνών.

Άνοδο 1,2% καταγράφει η μετοχή της Citigroup. Η τράπεζα ανακοίνωσε αύξηση 16% στα κέρδη τριμήνου.

Η μετοχή της εταιρείας Etsy, μιας ιστοσελίδας που πουλάει χειροποίητα αγαθά από χρήστες σε όλο τον κόσμο, εκτινάσσεται 110% στο ντεμπούτο της στο χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης. 

Βουτιά 7% πραγματοποιεί η μετοχή της SanDisk. Οι προβλέψεις της εταιρείας για τις πωλήσεις το 2015 ήταν μικρότερες από αυτές των αναλυτών.

Άλμα 11% καταγράφει η μετοχή της Netflix, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε μεγάλη αύξηση του αριθμού των συνδρομητών.

 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v