Περιορίζει τις απώλειες η Wall Street

Στο κόκκινο για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση οι δείκτες στην Wall, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες από το παγκόσμιο selloff στα ομόλογα. Ανακάμπτουν τα αμερικάνικα treasuires. Άνοδος για το ευρώ. Πάνω από τα $60 σκαρφαλώνει το αργό. Κέρδη και για το χρυσό.

Μικρή πτώση σημειώνουν οι δείκτες στην Wall Street, καθώς η ανάκαμψη των αμερικάνικων ομολόγων περιόρισε τις τριψήφιες απώλειες.

«Η αντιστροφή της ανοδικής πορείας στις αποδόσεις είχε σίγουρα θετικό αντίκτυπο στις απώλειες που είδαμε στις μετοχές» δήλωσε αναλυτής στο CNBC.

Ο Dow Jones ανέκαμψε από πτώση 170 μονάδων στο ξεκίνημα και κινείται περίπου 30 μονάδες χαμηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο.

Αυτήν την στιγμή ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,29% στις 18.051 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,47% χαμηλότερα στις 4.970 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 0,40% στις 2.097 μονάδες.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, αλλά ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,28.

Στα εμπορεύματα, το αργό έβαλε τέλος στο πτωτικό σερί τριών ημερών, μετά τις ανακοινώσεις του ΟΠΕΚ και της ΕΙΑ ότι η παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο θα αυξηθεί το 2015 περισσότερο από ότι αναμενόταν προηγουμένως.

Η τιμή της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού καταγράφει άλμα 2,55% στα 60,93 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent αυξάνεται πάνω από 3% στα 66,83 δολάρια το βαρέλι.  

Η τιμή του χρυσού σημειώνει άνοδο 0,93% στα 1.194 δολάρια ανά ουγκιά.

Ανακάμπτουν τα αμερικάνικα ομόλογα, ενώ συνεχίζεται το sell off στα ευρωπαϊκά ομόλογα. Η απόδοση του αμερικάνικου 10ετους τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, υποχωρεί τρεις μονάδες βάσης στο 2,25%, αφού προηγουμένως σκαρφάλωσε σε υψηλό έξι μηνών. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v