Σε νέα επίπεδα ρεκόρ ο Nasdaq με ώθηση από Google

Νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό σημείωσε ο Nasdaq με το άνοιγμα της αγοράς, λαμβάνοντας ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα. Άλμα 13% για την μετοχή της Google. Σε χαμηλό πέντε ετών ο χρυσός. Διολισθαίνει το ευρώ έναντι του δολαρίου. Απώλειες 1% για το αργό πετρέλαιο.

Μεικτά πρόσημα στην αμερικάνικη αγορά, με τον Nasdaq να πραγματοποιεί νέα άνοδο σε ιστορικά υψηλά και τους επενδυτές να «χωνεύουν» εταιρικά αποτελέσματα και οικονομικά στοιχεία.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,30% στις 18.071 μονάδες, ο Νasdaq καταγράφει άνοδο 0,58% στις 5.195 μονάδες, ο S&P 500 διολισθαίνει 0,06% στις 2.123 μονάδες.

Μετά το κλείσιμο της αγοράς την Πέμπτη, η Google ανακοίνωσε κέρδη που ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού πραγματοποιεί άνοδο 13%.

Τα κέρδη της Google το δεύτερο τρίμηνο ανήλθαν στα 6,99 δολάρια ανά μετοχή. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 13%, στα 14,4 δισ. δολάρια.

Νωρίτερα την Παρασκευή, η αμερικάνικη κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,3% τον Ιούνιο.Οι τιμές στην ενέργεια ενισχύθηκαν 1,7% και οι τιμές των τροφίμων κατέγραψαν άνοδο 0,3%, ανέφερε το υπουργείο Εργασίας.

Για τους τελευταίους 12 μήνες ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε 0,1%.

Εν τω μεταξύ, άλμα 9,8% πραγματοποίησαν οι ενάρξεις κατοικιών τον Ιούνιο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Εμπορίου.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν διολίσθησε τον Ιούλιο στις 93 μονάδες, από 96,1 μονάδες τον Ιούνιο.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,086.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει πτώση 1% στα 50,34 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,9% στα 1.133 δολάρια ανά ουγκιά. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο των τελευταίων πέντε ετών. 

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, στο κόκκινο βρίσκονται οι παραγωγοί ημιαγωγών. η μετοχή της Intel διολισθαίνει 2,1%. Απώλειες 4,3% καταγράφει η μετοχή της Advanced Mirco Device. Η μετοχή της Qorvo υποχωρεί 2,1%.

Βουτιά 6% πραγματοποιεί η μετοχή της Comerica.

Οι τράπεζες στον δείκτη S&P 500 κινούνται χαμηλότερα για πρώτη φορά τις τελευταίες επτά συνεδριάσεις.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v