Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «κόκκινο» η Wall Street

Η Wall Street «χωνεύει» τα εταιρικά αποτελέσματα, με τους δείκτες να καταγραφούν οριακές μεταβολές. Ήπια ανάκαμψη για το αργό πετρέλαιο. Μικρή άνοδος για το χρυσό. Ενισχύεται το ευρώ.

Την κατιούσα παίρνουν οι δείκτες στην αμερικάνικη αγορά, μετά τα στοιχεία που έδειξαν πτώση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας και ενώ οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,58% στις 17.748 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,3% χαμηλότερα στις 5.156 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 0,53% στις 2.103 μονάδες.

Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 26.000 την εβδομάδα που έληξε στις 18 Ιουλίου, στις 255.000.

Είναι το χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί από το 1973 και ένδειξη ότι η αγορά απασχόλησης είναι αρκετά ισχυρή, ώστε να συνεχιστεί η πτώση της ανεργίας. Ωστόσο, εντείνονται οι ανησυχίες για ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων από την Federal Reserve.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,35% στα 49,34 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,23% υψηλότερα στα 1.094 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της GM πραγματοποιεί άλμα 7,1%. Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεων.

Κέρδη 1,6% σημειώνει η μετοχή της Anthem. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι βρίσκεται κοντά σε συμφωνία 48 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Cinga.

H Caterpillar πραγματοποιεί πτώση 3%, μετά την περικοπή των προβλέψεων για τις πωλήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v