Φλερτάρει με νέα ρεκόρ η Wall Street

Μικρή άνοδο σημειώνουν οι δείκτες στην Wall Street, με τους Nasdaq και S&P 500 να βρίσκονται κοντά σε νέα ρεκόρ. Κατρακυλάει 2% ο χρυσός, σε χαμηλό πέντε ετών. Πτώση 1% για το αργό πετρέλαιο. Κέρδη 1,9% για την μετοχή της Apple.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν οι αμερικάνικες μετοχές, με τον Nasdaq να παραμένει σε επίπεδο ρεκόρ και τον S&P 500 να απέχει λίγες μονάδες από το υψηλότερο κλείσιμο, καθώς οι επενδυτές περιμένουν την ανακοίνωση αποτελεσμάτων για το δεύτερο τρίμηνο.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,16% στις 18.115 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,21% υψηλότερα στις 5.221 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,11% στις 2.129 μονάδες.

Την Παρασκευή τα ισχυρά κέρδη της Google οδήγησαν τον Nasdaq σε νέο ιστορικό υψηλό, στις 5.210,16 μονάδες.

«Η Ελλάδα έχει περάσει σε δεύτερο πλάνο τώρα. Πιστεύω ότι περάσαμε με επιτυχία από τα μάρκο στα μίκρο. Είδαμε πολλές εταιρείες να ξεπερνούν τις προβλέψεις» τόνισε αναλυτής στο CNBC.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,98% στα 50,39 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κατρακυλάει 2% στα 1.110 δολάρια ανά ουγκιά, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο από το 2010.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,086.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η Apple καταγράφει κέρδη 1,9% σε υψηλό επτά εβδομάδων. Ράλι 2,6% πραγματοποιεί η μετοχή της Visa, ενώ άνοδο 1,4% σημειώνει η Texas Instruments μετά από αναβάθμιση της μετοχής από την UBS σε «buy».

H μετοχή της Halliburton ενισχύεται 2,1%, καθώς τα αποτελέσματα στην Βόρεια Αμερική ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα.

Κέρδη 1,3% πραγματοποιεί η μετοχή της Lockheed Martin, μετά την ανακοίνωση συμφωνίας για εξαγορά της Sikorsky έναντι 9 δισ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v