Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το τεχνολογικό «sell off» ρίχνει την Wall Street

Στο κόκκινο οι δείκτες στην Wall Street, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα από Apple και Microsoft. Κάτω από τα $1.100 υποχωρεί ο χρυσός. Ανακάμπτει το δολάριο έναντι του ευρώ. Πτώση 1% για το αργό πετρέλαιο, κάτω από τα $50. Απώλειες 6% για την Apple.

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικάνικες μετοχές την Τετάρτη, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα από τεχνολογικούς κολοσσούς όπως η Apple και η Microsoft.

Η μετοχή της Apple βουτάει 6%. Η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα που ήταν μικρότερα από τις προβλέψεις, ενώ δεν έπιασε τους στόχους για τις πωλήσεις των iPhone.

Πτώση πάνω από 3% πραγματοποιεί η μετοχή της Microsoft. Η εταιρεία που ίδρυσε ο Μπιλ Γκέιτς ανακοίνωσε ζημίες 3,2 δισ. δολάρια για το τέταρτο τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου.

Ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,24% στις 17.880 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,89% χαμηλότερα στις 5.163 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 1% στις 5.146 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, συνεχίζεται το «sell off» στα μέταλλα. Ο χρυσός υποχωρεί κάτω από τα 1.100 δολάρια, καταγράφοντας πτώση 1,22%.

Απώλειες 1,18% σημειώνει το αργό πετρέλαιο, διολισθαίνοντας στα 48,92 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ υποχωρεί έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος διαμορφώνεται στο 1,091. Η ισοτιμία έναντι του ιαπωνικού νομίσματος σκαρφαλώνει στα 124,05 γεν.

Από το μέτωπο των μάκρο, η Ομοσπονδιακή Αρχή Στεγαστικής Χρηματοδότησης (FHFA) ανακοίνωσε ότι οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν κατά 0,4% τον Μάιο. Σε ετήσια βάση σημείωσαν άνοδο 5,7%. 

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, άλμα 7% πραγματοποιεί η μετοχή της αλυσίδας μεξικάνικου φαγητού Chipotle. 

Πτώση 2% σημειώνει η μετοχή της GoPro. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v