Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική κίνηση στη Wall με το βλέμμα στο Πεκίνο

Πάνω από τις 16.000 μονάδες επιστρέφει ο Dow, πάνω από τις 1.900 ο S&P 500, μετά και τη νέα παρέμβαση της κινεζικής Κεντρικής Τράπεζας. Στο επίκεντρο και οι κινήσεις της Fed. Σταθεροποιητικά η Ευρώπη. Πτωτική κίνηση για πετρέλαιο και χρυσό.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική αγορά στις πρώτες ώρες συναλλαγών, μετά την ανακοίνωση νέας παρέμβασης από την Κεντρική Τράπεζα της Κίνας.

O Dow Jones ενισχύεται κατά 2,5% ή 390 μονάδες στις 16.057 μονάδες, με τον Nasdaq να καταγράφει κέρδη 2,9% στις 4.637 μονάδες και τον S&P 500 να ενισχύεται 2,5% στις 1.909 μονάδες.

Σημειώνεται ότι χθες η αμερικανική αγορά ξεκίνησε έντονα ανοδικά μετά τη βουτιά της Δευτέρας, γυρνώντας ωστόσο σε σημαντικές απώλειες στο κλείσιμο. H Wall έχει συμπληρώσει έξι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις.

Στο επίκεντρο του προβληματισμού των επενδυτών η κινεζική αγορά και τα σενάρια επιβράδυνσης, με συνέπειες στις αναδυόμενες αγορές και τις αγορές εμπορευμάτων. Σήμερα, η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε ότι θα "ρίξει" 140 δισ. γουάν (περίπου 21,8 δισ. δολάρια) στη διατραπεζική αγορά, μέσω βραχυπρόθεσμων δράσεων παροχής ρευστότητας (SLOs).

Στο θετικό κλίμα συνηγορεί και η αύξηση των παραγγελιών διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ κατά 2% τον Ιούλιο, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Στο στόχαστρο των επενδυτών και η Federal Reserve, με τις εκτιμήσεις αναφορικά με το αν θα πρέπει να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων, και δη τον Σεπτέμβριο, να διίστανται.

Στην Ευρώπη, οι αγορές κινούνται σταθεροποιητικά μετά τις πρωινές απώλειες, μετά και την ανακοίνωση των αμερικανικών μάκρο.

Πιέσεις δέχεται ο χρυσός, στα 1.125 δολάρια η ουγκιά με πτώση 1,17%, αλλά και το πετρέλαιο, που κινείται στα 39,07 δολάρια το βαρέλι με απώλειες 0,59%.  

 

Γιώργος Φλώκας [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v