Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street μετά το «sell-off»

Ήπιες κινήσεις καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street, μετά το πέμτο διαδοχικό αρνητικό κλείσιμο. Aνοδος 1% για το αργό πετρέλαιο. Μικρή πτώση για τον χρυσό. Κέρδη πάνω από 3% για τη μετοχή της Yahoo. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ και του γεν.

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές μετά τη χθεσινή βουτιά που οδήγησε τους δείκτες σε χαμηλό μήνα.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,3% στις 15.956 μονάδες, o Nasdaq κινείται 0,44% χαμηλότερα στις 4.523 μονάδες, ενώ o S&P 500 υποχωρεί 0,20% στις 1.877 μονάδες.

Tη Δευτέρα ο Dow Jones κατέγραψε πτώση 313 μονάδων, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 3%, με τον δείκτη βιοτεχνολογίας να πραγματοποιεί βουτιά 5,5%. 

«Υπάρχει μια ανοδική κίνηση στο πετρέλαιο και μια ώθηση από την Glencore και τις εξορυκτικές εταιρείες», δήλωσε αναλυτής στο CNBC.

«Χθες είχαμε μια υπεραντίδραση και πιθανότατα θα έχουμε μια ανάκαμψη σήμερα», τόνισε δεύτερος αναλυτής. «Αν τα νέα από την Κίνα δεν επιδεινωθούν και το πετρέλαιο κρατηθεί κάπου στα 45 δολάρια, θα είναι δύσκολο να υπάρχει μια τεράστια πτώση από εδώ που βρισκόμαστε», πρόσθεσε. 

Η Goldman Sachs μείωσε τον στόχο για τον S&P 500 κατά 5% στις 2.000 μονάδες, επικαλούμενη τον συνδυασμό της επιβράδυνσης στην Κίνα και την πτώση στις τιμές του πετρελαίου.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,64% στα 45,16 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,15% στα 1.130 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,12.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Yahoo κινείται 3,2% υψηλότερα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v