Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στη Wall με το βλέμμα στα αποτελέσματα

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες στη Wall Street, με τον Dow Jones να προσπαθεί να μείνει σε θετικό έδαφος. Νέο «sell off» για μετοχές βιοτεχνολογίας.Πτώση πάνω από 1% για τον Nasdaq. Aλμα 4% για το αργό πετρέλαιο. Ράλι 11% για τη μετοχή της DuPont.

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι μετοχές στην αμερικανική αγορά μετά το διήμερο ράλι, με τους επενδυτές να έχουν το βλέμμα στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο.

Ο Dow Jones κινείται 0,0,7% υψηλότερα στις 16.788 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 1,05% στις 4.730 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,51% χαμηλότερα στις 1.977 μονάδες.

Σε ελεύθερη πτώση οι μετοχές στον τομέα βιοτεχνολογίας, με τον δείκτη Nasdaq Βiotechnology να βουτάει 6%.

Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η πτώση 2% στις εξαγωγές οδήγησε το εμπορικό έλλειμμα 16% υψηλότερα στα 48,33 δισ. δολάρια, από 41,8 δισ. δολάρια τον Ιούλιο.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι το έλλειμμα θα διαμορφωθεί στα 47 δισ. δολάρια.

Οι εξαγωγές υποχώρησαν στα 186,1 δισ. δολάρια τον Αύγουστο, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2012.

Οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,2% στα 233,4 δισ. δολάρια. Οι εισαγωγές από την Κίνα ειδικότερα ήταν 3% υψηλότερες.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται στο επίπεδο του 1,12.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο πραγματοποιεί άλμα 4% στα 48,26 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ ο χρυσός κινείται 0,56% υψηλότερα στα 1.144 δολάρια ανά ουγκιά.  

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της DuPont πραγματοποιεί ράλι 11%. O CEO της βιομηχανίας χημικών ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί, ενώ παρουσιάστηκαν σχέδια περιορισμού του κόστους.

Κέρδη 2% καταγράφει η μετοχή της PepsiCo, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v