Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Kέρδη στην Wall Street μετά τα μάκρο

Στο πράσινο οι δείκτες στην Wall Street, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και την βιομηχανική παραγωγή. Κάτω από τα 41 δολάρια το αργό. Απώλειες 1,7% για τον χρυσό, κοντά σε χαμηλό έξι ετών. Στο $1,063 διολισθαίνει το ευρώ. Υψηλότερα 4% η μετοχή της Wal-Mart.

Μικρή άνοδο καταγράφουν οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά, με το δολάριο και τις αποδόσεις των αμερικάνικων treasuries να κινούνται υψηλότερα καθώς τα στοιχεία για τον πληθωρισμό ενίσχυσαν τις προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων από την Fed.

O Dow Jones κινείται 0,48% υψηλότερα στις 17.567 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται 0,55% στις 5.012 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,30% στις 2.061 μονάδες.

Από το μέτωπο των μάκρο, άνοδο 0,2% σημείωσε ο δείκτης τιμών καταναλωτή τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση.Πρόκειται για την πρώτη άνοδο του πληθωρισμού τους τελευταίους τρεις μήνες.

H βιομηχανική παραγωγή σημείωσε πτώση 0,2% τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ. Οι αναλυτές του Marketwatch προέβλεπαν πτώση 0,1%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,063.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 1,9% χαμηλότερα στα 40,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός βουτάει 1,7% στα 1.064 δολάρια ανά ουγκιά, πλησιάζοντας το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι ετών.

Στο 2,31% αυξάνεται η απόδοση του αμερικάνικου 10ετους ομολόγου.

Στο ταμπλό, άνοδο 4% σημειώνει η μετοχή της Wal-Mart. Ο κολοσσός λιανικής ανακοίνωσε κέρδη που ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v