ΟΠΕΚ: Αυξήθηκε η παραγωγή αργού τον Νοέμβριο

Αύξηση κατά 230.000 βαρέλια σημείωσε η παραγωγή αργού πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ τον Νοέμβριο, στα 31,695 εκατ. βαρέλια. Κάτω από τα $37 το βαρέλι υποχωρεί η τιμή του αργού στην Νέα Υόρκη.

Η παραγωγή αργού πετρελαίου από τις χώρες του ΟΠΕΚ αυξήθηκε τον Νοέμβριο κατά 230.000 βαρέλια την ημέρα στα 31,695 εκατ., σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού που έστειλε την τιμή της αμερικάνικης ποικιλίας WΤΙ κάτω από τα 37 δολάρια.

O OΠΕΚ υποβάθμισε τις προβλέψεις του για τις προμήθειες αργού πετρελαίου το 2016 από τις χώρες που δεν είναι μέλη του πετρελαϊκού καρτέλ, λέγοντας ότι περιμένει πως η βουτιά στις τιμές θα χτυπήσει τους παραγωγούς στις ΗΠΑ και άλλους ανταγωνιστές.

Όπως μεταδίδει η WSJ, στην μηνιαία του έκθεση ο οργανισμός μείωσε τις προβλέψεις για την παραγωγή εκτός ΟΠΕΚ στα 57,14 εκατ. βαρέλια την ημέρα, χαμηλότερα κατά 250.000 βαρέλια.

Ο οργανισμός αναφέρει ότι η παραγωγή από κοιτάσματα σχιστόλιθου στις ΗΠΑ μειώνεται σταθερά από τον Απρίλιο του 2015.

«Αυτή η καθοδική τάση θα επιταχυνθεί τους επόμενους μήνες, δεδομένων διάφορων παραγόντων, κυρίως τις χαμηλότερες τιμές στο αργό και την χαμηλότερη εξορυκτική δραστηριότητα» σημειώνεται στην έκθεση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v