Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικό γύρισμα στην Wall Street

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες στην Wall Street λίγο πριν από το κλείσιμο. Διαγράφει απώλειες 150 μονάδων ο Dow. Κάτω από τα $32 το αργό. Σε υψηλό τριών μηνών ο χρυσός. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Κέρδη 2,5% για το Facebook.

Με κέρδη προσπαθούν να κλείσουν την πρώτη συνεδρίαση του Φεβρουαρίου οι αμερικάνικες μετοχές, προβάλλοντας αντίσταση στις πιέσεις από τα απογοητευτικά στοιχεία για την κινεζική μεταποίηση και τις μεγάλες απώλειες στην τιμή του αργού. 

Ο Dow Jones κινείται 0,11% υψηλότερα στις 16.485 μονάδες, ενώ κατά την διάρκεια της συνεδρίασης είχε καταγράψει πτώση ως και 150 μονάδων. Ο Nasdaq ενισχύεται 0,39% στις 4.632 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,2% στις 1.944 μονάδες.

Από το μέτωπο των μάκρο, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι το προσωπικό εισόδημα των Αμερικανών πολιτών τον Δεκέμβριο αυξήθηκε κατά 0,3%.

Αμετάβλητη παρέμεινε η καταναλωτική δαπάνη, καθώς το ποσοστό αποταμίευσης αυξήθηκε στο 5,5% από 5,3%, επίπεδο που είναι το υψηλότερο των τελευταίων τριών ετών.

Η μεταποιητική δραστηριότητα συρρικνώθηκε για τέταρτο διαδοχικό μήνα τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Δευτέρα. Ο δείκτης μεταποίησης του ISM διαμορφώθηκε στις 48,2 μονάδες, έναντι 48 μονάδων τον Δεκέμβριο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 6,5% στα 31,4 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός ενισχύεται 0,77% στα 1.125 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,088.

Στο ταμπλό, κέρδη 2,5% καταγράφει το Facebook σκαρφαλώνοντας σε νέο ιστορικό υψηλό.

Άνοδος 1,5% για την μετοχή της Google, λίγο πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v