Τρίτη εβδομαδιαία άνοδος στη Wall Street

Τέταρτο διαδοχικό ρεκόρ σημείωσε ο Dow Jones την Παρασκευή. Οριακές απώλειες για S&P και Nasdaq. Eβδομαδιαία κέρδη 2% για τον βιομηχανικό δείκτη. Ανοδος 0,6% για το αργό. Μικρή πτώση για τον χρυσό. Στο 1,59% η απόδοση του αμερικάνικου 10ετους.

Οι αμερικάνικες μετοχές κατέγραψαν την τρίτη εβδομαδιαία άνοδο την Παρασκευή, με τον Dow Jones να σημειώνει το τέταρτο διαδοχικό ρεκόρ και τους S&P και Nasdaq να κλείνουν οριακά χαμηλότερα.

Ο βιομηχανικός δείκτης ενισχύθηκε 0,1% στις 18.516 μονάδες. Ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε 0,1% στις 2.161 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε πτώση 0,1% στις 5.029 μονάδες.

Για την εβδομάδα, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 2% και οι Nasdaq και ο S&P 500 κατά 1,5%.

Από το μέτωπο των μάκρο, η Fed ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε 0,6% τον περασμένο μήνα, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιούλιο του 2015. Οι αναλυτές του Reuters προέβλεπαν αύξηση της παραγωγής κατά 0,2%.

Άνοδο 0,6% κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις τον Ιούνιο, ενώ κατά 0,2% ενισχύθηκε ο δείκτης τιμών καταναλωτή.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν υποχώρησε στις 89,5 μονάδες τον Ιούλιο από 93,5 μονάδες τον Ιούνιο. 

Στο εταιρικό μέτωπο, η Citigroup ανακοίνωσε σήμερα καλύτερα από το αναμενόμενο αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο.

Η τράπεζα, με έδρα τη Νέα Υόρκη, γνωστοποίησε ότι τα κέρδη της υποχώρησαν σε τέσσερα δισ. δολάρια από 4,65 δισ. το περασμένο έτος, καθώς τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια συνέχισαν να πιέζουν τα κέρδη της βιομηχανίας.

Ωστόσο τα κέρδη ανά μετοχή, ύψους 1,24 δολαρίου, ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών του Thomson Reuters, που ανέμεναν 1,10 δολάριο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο έκλεισε με άνοδο 0,6% στα 45,95 δολάρια το βαρέλι. Για την εβδομάδα κατέγραψε κέρδη 1,2%.

Ο χρυσός έσπασε το ράλι έξι εβδομάδων την Παρασκευή, καταγράφοντας την πρώτη εβδομαδιαία πτώση σε δύο περίπου μήνες.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου κινήθηκε 0,4% χαμηλότερα στα 1.327,40 δολάρια ανά ουγκιά. Για την εβδομάδα το συμβόλαιο διολίσθησε 2,3%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε έναντι του ευρώ, του γεν και της στερλίνας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώθηκε στο 1,108.

Βουτιά πραγματοποιεί το αμερικανικό 10ετές ομόλογο. Η απόδοση του 10ετούς τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, ενισχύθηκε έξι μονάδες βάσης στο 1,59%.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v