Σε νέα ιστορικά υψηλά η Wall Street

Σε αχαρτογράφητα νερά κινούνται Dow Jones, Nasdaq και S&P καθώς έκλεισαν στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών. «Αλμα» για πετρελαϊκές και εταιρίες πρώτων υλών λόγω της ανόδου του «μαύρου χρυσού». Ηπια άνοδος στις ευρωαγορές. Σταθερός ο χρυσός.

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ βρέθηκαν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, που δέχτηκε ώθηση από την άνοδο του πετρελαίου, με τους επενδυτές να αψηφούν την ανακοίνωση για επιδείνωση του κλάδου μεταποίησης στις ΗΠΑ. 

Ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,32% στις 18.636 μονάδες, νέο ιστορικό υψηλό για το δείκτη. Νέο ρεκόρ κατέγραψαν τόσο ο Nasdaq με άνοδο 0,56% στις 5.262 μνάδες όσο και ο S&P 500 με άνοδο 0,28% στις 2.190 μονάδες. 

Στους κερδισμένους της συνεδρίασης οι κλάδοι πρώτων υλών, ενέργειας και βιομηχανίας ενώ σε αρνητικό έδαφος βρέθηκαν κοινωφελείς εταιρίες και telecoms.

«Οι αγορές κινούνται υψηλότερα λόγω των καλύτερων του αναμενόμενου εταιρικών αποτελεσμάτων αλλά και λόγω της έλλειψης εναλλακτικών, καθώς οι ομολογιακές αποδόσεις είναι ιδιαίτερα χαμηλές», σημειώνει η Karyn Cavanaugh της αμερικανικής χρηματιστηριακής Voya Financial.

Το πετρέλαιο κατέγραψε έντονη άνοδο 2,8% στα 45,74 δολάρια, εν μέσω προσδοκιών για πάγωμα παραγωγής. Σταθεροποιητικά κινήθηκε ο χρυσός, με οριακή άνοδο 0,3% στα 1.347 δολάρια την ουγκιά.  
 
Ο δείκτης Empire State για τον Αύγουστο υποχώρησε σε αρνητικό έδαφος, στο -4,2 από 0,6 τον Ιούλιο, στην τέταρτη φορά που κατρακυλά σε αρνητικές μετρήσεις εντός του έτους. Σημειώνεται ότι όποια μέτρηση διαμορφώνεται κάτω από το μηδέν υποδηλώνει επιδείνωση των συνθηκών. 
 
Σε υψηλότερα επίπεδα έκλεισαν οι βασικές ευρωαγορές με τον DAX 30 στη Φρανκφούρτη να κινείται υψηλότερα κατά 0,24% στις 10.739 μονάδες. Σταθεροποιητική κίνηση για τον CAC 40 στο Παρίσι, με απώλειες 0,05% στις 4.498 μονάδες. Υψηλότερα κατά 0,36% στις 6.941 μονάδες έκλεισε ο FTSE 100 στο Λονδίνο.
 
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v