Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street και μετά τη Fed

Σε θετικό έδαφος συνεχίζουν στη δεύτερη συνεδρίαση του έτους οι δείκτες στη Wall Street. Σε απόσταση βολής από τις 20.000 μονάδες ο Dow Jones. Διολισθαίνει το δολάριο.

Ανοδος στη Wall Street και μετά τη Fed

Κέρδη καταγράφουν οι αμερικάνικες μετοχές την Τετάρτη, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι επικεντρωμένο στη Fed.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας, οι αξιωματούχοι προειδοποίησαν για τον κίνδυνο πληθωριστικών πιέσεων στην αμερικανική οικονομία λόγω Τραμπ και δεν απέκλεισαν μια ακόμα πιο επιθετική αύξηση των επιτοκίων.

O Dow Jones κινείται 0,3% υψηλότερα, στις 19.945 μονάδες. Ο βιομηχανικός δείκτης είχε ενισχυθεί περίπου 120 μονάδες την Τρίτη, με την Walt Disney και την Goldman Sachs να συνεισφέρουν τα περισσότερα κέρδη.

Ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,9% στις 5.478 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,6% στις 2.271 μονάδες. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί από τα υψηλά 14 ετών. Το αμερικάνικο νόμισμα διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρώ κινείται στο 1,045 δολάρια/ευρώ.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός συνεχίζει να κινείται ανοδικά, σημειώνοντας κέρδη 0,17% στα 1.164 δολάρια ανά ουγκιά. Άνοδο 0,3% καταγράφει το αργό, στα 52,49 δολάρια το βαρέλι.

Στο ταμπλό, η μετοχή της General Motors καταγράφει άνοδο 2,9%. H αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων 10% για το μήνα Δεκέμβριο.

Κέρδη 2,9% σημειώνει και η μετοχή της Hilton. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v