Μικρή άνοδος στη Wall Street μετά τη Fed

Υψηλότερα κινούνται οι δείκτες στη Wall Street μετά την ανακοίνωση της Fed. Ράλι 5,5% για τη μετοχή της Apple. Aνοδος για το αργό. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ.

Μικρή άνοδος στη Wall Street μετά τη Fed

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες την Τετάρτη, με τον Dow Jones να επιστρέφει σε θετικό έδαφος μετά την ανακοίνωση της Fed για τα επιτόκια.

O Dow Jones υποχωρεί 0,01% στις 19.858 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,21% υψηλότερα στις 5.626 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 0,16% στις 2.275 μονάδες. 

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε την Τετάρτη αμετάβλητα τα επιτόκια στο επίπεδο του 0,5 με 0,75%.

Η απόφαση των αξιωματούχων της Fed ήταν ομόφωνη.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, η κεντρική τράπεζα αναφέρει πως η αμερικάνικη οικονομία συνεχίζει «να αναπτύσσεται με μέτριο ρυθμό» και ότι η αύξηση της απασχόλησης παραμένει ισχυρή.

Οι αξιωματούχοι της Fed αναγνωρίζουν πως μετά την εκλογική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ έχει ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των επιχειρήσεων στην οικονομία.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ δημιούργησε 246.000 θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τη μέτρηση της ADP.

Η μέτρηση είναι αρκετά υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ότι θα δημιουργηθούν 168.000 νέες θέσεις εργασίας, μετά από 151.000 το Δεκέμβριο.

Το ινστιτούτο ISM ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο δείκτης μεταποίησης αυξήθηκε στις 56 μονάδες τον Ιανουάριο, από 54,5 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. Πρόκειται για την πέμπτη διαδοχική μηνιαία άνοδο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα ενισχυθεί στις 55 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,9% υψηλότερα στα 53,19 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,3% στα 1.206 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετους αμερικάνικου τίτλου κινείται τέσσερις μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 2,498%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Apple πραγματοποιεί ράλι 5% και οδεύει για την μεγαλύτερη ημερίσια άνοδο των τελευταίων έξι μηνών. 

Oι δαπάνες για αγορές από το App Store της Apple πραγματοποίησαν άλμα 40% το 2016, λαμβάνοντας ώθηση κυρίως από παιχνίδια όπως το Pokemon Go και το Super Mario Run.

H εταιρεία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι τα έσοδα για τους δημιουργούς των εφαρμογών ξεπέρασαν τα 20 δισ. δολάρια την περασμένη χρονιά. Με βάση τη συμφωνία για μερίδιο 30%, τα συνολικά έσοδα από τις πωλήσεις εφαρμογών πρέπει να ανήλθαν στα 28,5 δις. δολάρια με την Apple να συλλέγει τα 8,5 δισ.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v