Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Απώλειες σημειώνουν οι δείκτες στη Wall Street, με τον Dow Jones να «χάνει» το επίπεδο των 21.000 μονάδων. Διολισθαίνει το ευρώ έναντι του δολαρίου. Μικρή άνοδος για τον χρυσό.

Υποχωρεί η Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Τη σκυτάλη από τα ευρωπαϊκά και ασιατικά χρηματιστήρια παίρνουν οι αμερικανικές μετοχές, μετά τις γεωπολιτικές εντάσεις στην Ασία και τη βουτιά των μετοχών της Deutsche Bank.

Το επενδυτικό κλίμα φαίνεται να επιδείνωσε και η καταγγελία του Ντόναλντ Τραμπ ότι ο Μπαράκ Ομπάμα παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές του συνομιλίες. Την ίδια στιγμή, συνεχίζουν να ενισχύονται οι πιθανότητες για αύξηση των επιτοκίων από τη Fed την επόμενη εβδομάδα.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,4% στις 20.919 μονάδες, ο S&P 500 κινείται 0,5% χαμηλότερα στις 2.370 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,5% στις 5.841 μονάδες. 

Ο δείκτης «φόβου» VIX, που καταγράφει τη μεταβλητότητα της αγοράς, ενισχύεται 4,2% στις 11,2 μονάδες.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε πως οι βιομηχανικές παραγγελίες σημείωσαν άνοδο 1,2% τον Ιανουάριο, μετά από κέρδη 1,3% το Δεκέμβριο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν αύξηση 1%.

Σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2015, οι βιομηχανικές παραγγελίες διαμορφώθηκαν υψηλότερα κατά 0,5%.

Ωστόσο, οι παραγγελίες για κύρια κεφαλαιουχικά αγαθά διολίσθησαν κατά 0,1% έναντι πτώσης 0,4% τον Δεκέμβριο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,15% χαμηλότερα στα 53,24 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,47% στα 1.232 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας και του ευρώ. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,0604 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου βρίσκεται στο 2,483%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της General Motors σημειώνει πτώση 1,22%. Η αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία κατέληξε σε συμφωνία για την πώληση της Opel στη γαλλική PSA έναντι 2,3 δισ. δολαρίων.

Απώλειες 3% σημειώνει η μετοχή της Deutsche Bank που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Στη Φρανκφούρτη, η μετοχή της γερμανικής τράπεζας διολισθαίνει 7,5%.

Βουτιά 5% πραγματοποιεί η μετοχή της Snap στα 26,5 δολάρια, κάνοντας διάλειμμα από το διήμερο ράλι μετά την IPO της Πέμπτης.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v