Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζει την πτωτική πορεία η Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται και σήμερα οι δείκτες στην αμερικανική αγορά. Νέα άνοδος για τον χρυσό. Κάτω από το 2,3% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Διολισθαίνει το δολάριο.

Συνεχίζει την πτωτική πορεία η Wall Street

Μικρή πτώση σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, συνεχίζοντας τη χθεσινή πτωτική πορεία, καθώς οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί λόγω των αυξημένων γεωπολιτικών εντάσεων. 

O Dow Jones διολισθαίνει 0,13% στις 20.628 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,09% χαμηλότερα στις 5.860 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,18% στις 2.349 μονάδες. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης τιμών εισαγωγών διολίσθησε 0,2% τον Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η αμερικανική κυβέρνηση την Τετάρτη. Είναι η πρώτη πτώση από τον Νοέμβριο.

Το κόστος των καυσίμων υποχώρησε 3,8% τον Μάρτιο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση του τελευταίου έτους. Οι χαμηλότερες τιμές για μία από τις βασικότερες εισαγωγές στις ΗΠΑ κράτησε σε χαμηλά επίπεδα τον συνολικό δείκτη.

Το τελευταίο έτος, οι τιμές εισαγωγών έχουν αυξηθεί κατά 4,2%. Το κόστος των εισαγωγών, εξαιρουμένης της ενέργειας, έχουν σκαρφαλώσει μόλις κατά 1% στο ίδιο διάστημα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,45% στα 53,45 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,24%, στα 1.277 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,0603 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχωρεί κάτω από το 2,3%, στο 2,293%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Delta Airlines σημειώνει άνοδο 3,4%, στα 46,9 δολάρια. 

Άνοδο πάνω από 2% σημειώνει η μετοχή της American Airlines, στα 45,22 δολάρια. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v