Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εβδομαδιαία κέρδη στη Wall Street-Κάτω από τα 50 δολ. το αργό

Τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη των τελευταίων δύο μηνών σημείωσε η Wall Street παρά τη σημερινή πτωτική συνεδρίαση. Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα και οι γαλλικές εκλογές. Κάτω από τα 50 δολ. το πετρέλαιο. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Εβδομαδιαία κέρδη στη Wall Street-Κάτω από τα 50 δολ. το αργό

Στον ρυθμό των εταιρικών αποτελεσμάτων, των δηλώσεων Τραμπ για την φορολογική μεταρρύθμιση, των ανησυχιών για τις γαλλικές εκλογές και των διακυμάνσεων της τιμής του πετρελαίου, κινήθηκε η Wall Street στη τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

Ειδικότερα, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα α’ τριμήνου ανακοίνωσε η Visa Inc. (+0.1%) καθώς τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 2,1 δισ. δολάρια ή 86 σεντς ανά μετοχή και τα έσοδα στα 4,5 δις. δολάρια. Οι αναλυτές ανέμεναν προσαρμοσμένα κέρδη στα 79 σεντς ανά μετοχή και έσοδα στα 4,3 δις. δολάρια. Σημειώνεται ότι η μετοχή της εταιρείας έπιασε νέο ιστορικό στα 92,80 δολ.

Αντίστοιχα, καλά αποτελέσματα γνωστοποίησε και η General Electric (-2,3%). Συγκεκριμένα τα καθαρά κέρδη στο α’ τρίμηνο ανήλθαν στα 619 εκατ. δολάρια έναντι ζημιών 61 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγουμένου έτους. Παράλληλα, τα έσοδα αν και μειώθηκαν στα 27,66 δισ. ωστόσο ήταν πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών (26,37 δις.).

Στον αντίποδα, τα απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου της Mattel –κατώτερα των αναμενόμενων κέρδη και έσοδα- οδήγησαν τη μετοχή σε «βουτιά» 13%.

Στο μεταξύ, θετικός ήταν ο αντίχτυπος από τη δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι η φορολογική μεταρρύθμιση μπορεί να έρθει ακόμα και την επόμενη εβδομάδα. «Η χρηματιστηριακή αγορά έχει ήδη ποντάρει πολλά στη συγκεκριμένη –πολυδιαφημισμένη- μεταρρύθμιση», σημείωσε αναλυτής.

Παράλληλα, προβληματίζει τους επενδυτές η αμφίρροπη εκλογική αναμέτρηση την Κυριακή στη Γαλλία. Σημειώνεται ότι στον πρώτο γύρο οι  δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα σε Μανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λεπέν

Επιπλέον σε κλοιό πιέσεων παρέμεινε και σήμερα –πέμπτη διαδοχική ημέρα- η τιμή του πετρελαίου (WTI) παρά τις προσδοκίες για παράταση της συμφωνίας μείωσης της παραγωγής από τις χώρες μέλη του ΟΠΕΚ και στο β’ εξάμηνο του 2017. Ο μαύρος χρυσός υποχώρησε 2,2% στα 49,62 δολάρια. Στην εβδομάδα, το πετρέλαιο «βούλιαξε» 7,4%.

Στη Wall Street, o Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,15% στις 20.547 μονάδες, ο S&P κατέγραψε πτώση 0,3% στις 2.348 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,11% στις 5.910 μονάδες.

Στην εβδομάδα, οι δείκτες κατέγραψαν τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων δύο μηνών με τον S&P να κερδίζει 1%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,0697 από 1,0718 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,4% στα 1.289 δολ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς «έχασε» μία μονάδα βάσης στο 2,23%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v