Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στη Wall Street

Στα στοιχεία για PMI και παραγγελίες στραμμένη η προσοχή των επενδυτών, οι οποίοι "προσπερούν" την επίθεση στο Λονδίνο λίγες μέρες πριν τις εκλογές στη Βρετανία. Πιέσεις στον ενεργειακό κλάδο μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Ήπιες μεταβολές στη Wall Street

Σε οριακά χαμηλότερο επίπεδο κινούνται οι δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να «προσπερνούν» τη νέα τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο λίγες ημέρες πριν τις πρόωρες εκλογές στη Βρετανία, και να στρέφουν την προσοχή στην ανακοίνωση διαφόρων οικονομικών στοιχείων.

Λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης ανακοινώθηκαν τα στοιχεία του Markit για τον PMI των ΗΠΑ, με τον δείκτη των υπηρεσιών να διαμορφώνεται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο, αν και η μέτρηση ήταν χαμηλότερη από την αρχική εκτίμηση (στις 53,6 μονάδες από 54 που ήταν η αρχική εκτίμηση, αλλά υψηλότερα από τις 53,1 μονάδες του Απριλίου), και τον σύνθετο PMI να ενισχύεται στις 53,6 μονάδες έναντι των 53,2 του Απριλίου (αλλά χαμηλότερα της αρχικής εκτίμησης που ήταν 53,9 μονάδες).

Εξάλλου, πτωτικά κινήθηκαν για πρώτη φορά μετά από πέντε μήνες οι βιομηχανικές παραγγελίες τον Απρίλιο. 

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 12 μονάδες στις 21.193 μονάδες, κατά 2 μονάδες ο S&P 500 στις 2.436 μονάδες και κατά μισή περίπου μονάδα ο δείκτης Nasdaq στις 6.305 μονάδες.

Πιέσεις δέχεται ο κλάδος της ενέργειας, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ενώ χαμηλότερα κινείται και η μετοχή της Apple, μετά από μια σπάνια υποβάθμισή της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v