Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεωπολιτικές πιέσεις στη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αμερικάνικες μετοχές καθώς επανέρχονται οι γεωπολιτικές ανησυχίες. Ράλι 1,25% για τον χρυσό. Ενισχύεται το γεν. Κέρδη για το αργό. Βουτάει 5% η Disney.

Γεωπολιτικές πιέσεις στη Wall Street

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικάνικες μετοχές την Τετάρτη, εν μέσω ανησυχιών για την κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στην Βόρεια Κορέα και τις ΗΠΑ.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,17% στις 22.046 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,75% χαμηλότερα στις 6.330 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,28% στις 2.467 μονάδες.

 Σε μήνυμα του στο Twitter λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης, ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε ότι η πρώτη του εντολή ως προέδρου ήταν η ανανέωση και ο εκσυγχρονισμός του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ, το οποίο είναι ισχυρότερο από ποτέ.

Ο ίδιος τόνισε πως ελπίζει να μην αναγκαστούν ποτέ οι ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν αυτή την δύναμη, προσθέτοντας ωστόσο πως δεν θα υπάρξει ποτέ στιγμή που δεν θα είναι το πιο ισχυρό έθνος στον κόσμο.

Νωρίτερα, η Πιονγκγιάνγκ γνωστοποίησε ότι "εξετάζει προσεκτικά" ένα σχέδιο επίθεσης με πυραύλους εναντίον της νήσου Γκουάμ του Ειρηνικού, που αποτελεί επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι η παραγωγικότητα αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 0,9% το δεύτερο τρίμηνο του έτους σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Το πρώτο τρίμηνο η παραγωγικότητα είχε αυξηθεί κατά 0,1%.

Το μοναδιαίο κόστος εργασίας κινήθηκε 0,6% υψηλότερα το δεύτερο τρίμηνο, έναντι ανόδου 5,4% τους πρώτους τρεις μήνες του έτους.

Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τα αποθέματα χονδρικής ενισχύθηκαν κατά 0,7%, μετά από άνοδο 0,6% το Μάιο. 

Εν τω μεταξύ, οι πωλήσεις χονδρικής αυξήθηκαν κατά 0,7%. Το Μάιο είχαν ενισχυθεί κατά 0,1%

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός πραγματοποιεί άλμα 1,25% στα 1.278 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,5% στα 49,45 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικάνικου 10ετους τίτλου υποχωρεί στο χαμηλό έξι εβδομάδων του 2,22%. 

Στο ταμπλό, βουτιά 5% πραγματοποιεί η μετοχή της Walt Disney στα 101 δολάρια, μετά την ανακοίνωση εσόδων που ήταν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. H εταιρεία ανακοίνωσε ότι αποσύρει τις ταινίες της από το Netflix και ανοίγει δική της υπηρεσία streaming. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v