Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα ρεκόρ στη Wall Street με το βλέμμα στα αποτελέσματα

Σε νέα επίπεδα-ρεκόρ κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά. Ανακάμπτει το δολάριο, μετά τις χθεσινές δηλώσεις της Yellen. Kέρδη πάνω από το 1% για το αργό.

Νέα ρεκόρ στη Wall Street με το βλέμμα στα αποτελέσματα

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές της Δευτέρα, με τους Dow Jones και S&P 500 σε νέα ιστορικά υψηλά.

Ο Dow Jones κινείται 0,26% υψηλότερα στις 22.930 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται 0,31% στις 6.625 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,18% στις 2.557 μονάδες. 

Οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων. Μετά το τέλος της σημερινής συνεδρίασης θα ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου το Netflix, ενώ την Τρίτη είναι η σειρά των Goldman Sachs και Morgan Stanley.

Η μετοχή του Netflix σκαρφάλωσε σε νέα ιστορικά υψηλά την προηγούμενη εβδομάδα, μετά την πρόβλεψη αναλυτών της Goldman Sachs ότι η εταιρεία θα ανακοίνωνε μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση των συνδρομητών. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης Empire State σκαρφάλωσε στο υψηλό τριών ετών των 30,2 μονάδων τον Οκτώβριο από 24,4 το Σεπτέμβριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν να υποχωρήσει στις 20 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,38% στα 52,17 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,24% υψηλότερα στα 1.307 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ καταγράφει οριακή πτώση έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1806 δολαρίου/ευρώ.

To αμερικανικό νόμισμα έλαβε ώθηση από τις δηλώσεις της Janet Yellen την Κυριακή ότι σχεδιάζει να προχωρήσει σε αυξήσεις επιτοκίων παρά τον χαμηλό πληθωρισμό.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου κινείται στο 2,275%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Apple καταγράφει άνοδο 1,6% στα 159 δολάρια. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v