Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα ιστορικά υψηλά για τους Dow Jones και Nasdaq

Σε επίπεδα ρεκόρ κινήθηκαν οι Dow Jones και Nasdaq. Οριακή άνοδος για τον S&P. Καλά τα αποτελέσματα της BofA. Ισχυρά τα μακροοικονομικά στοιχεία. Εβδομαδιαίο «άλμα» 4% για το πετρέλαιο. Πάνω από τα 1.300 δολ. ο χρυσός.

Νέα ιστορικά υψηλά για τους Dow Jones και Nasdaq

Σε θετικό έδαφος κινήθηκε η Wall Street μετά τις ισχυρές λιανικές πωλήσεις και τα καλά αποτελέσματα της Bank of America.

Συγκεκριμένα, οι λιανικές πωλήσεις τον Σεπτέμβριο σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων 2,5 ετών εξαιτίας των ανακατασκευών στις περιοχές που επλήγησαν από τους τυφώνες Χάρβει και Ίρμα.

Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 1,6% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και 4,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Αντίστοιχα, η καταναλωτική εμπιστοσύνη έπιασε υψηλό 13 ετών τον Οκτώβριο καθώς ανήλθε στις 101,1 μονάδες έναντι 95,1 τον προηγούμενο μήνα, την ώρα που οι αναλυτές προέβλεπαν οριακή μείωση στις 95 μονάδες.

Επιπλέον, ο πληθωρισμός αυξήθηκε 0,5% τον Σεπτέμβριο σημειώνοντας τη δεύτερη διαδοχική αύξηση, τη μεγαλύτερη των τελευταίων οχτώ μηνών. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές προέβλεπαν ακόμα μεγαλύτερη άνοδο του πληθωρισμού στο 0,6%.

Στο εταιρικό μέτωπο, η Bank of America ανακοίνωσε ισχυρά αποτελέσματα γ’ τριμήνου καθώς τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 13% στα 5,59 δισ. δολάρια ή στα 48 σεντς ανά μετοχή έναντι 45 σεντς που ανέμεναν οι αναλυτές. Αντίστοιχα τα έσοδα αυξήθηκαν στα 22,8 δισ. έναντι 21,86 δισ. πέρυσι.

Στον αντίποδα, απογοήτευσαν τα αποτελέσματα τριμήνου της Wells Fargo. Ειδικότερα τα κέρδη ανά μετοχή μειώθηκαν στα 84 σεντς και τα έσοδα περιορίστηκαν στα 21,9 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη ανά μετοχή στο 1,02 δολ. και τα έσοδα στα 22,4 δισ. δολάρια.

Στο μεταξύ, ο Ντόναλντ Τραμπ κατήγγειλε σήμερα για πρώτη φορά ότι το Ιράν δεν συμμορφώνεται με τους όρους της συμφωνίας για το πυρηνικό του πρόγραμμα, αλλά δεν έφτασε στο σημείο να ανακοινώσει την αποχώρηση των ΗΠΑ από αυτήν.

Στη Wall Street, ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,14% στις 22.872 μονάδες, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,09% στις 2.553 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,22% στις 6.605 μονάδες.

Dow Jones και Nasdaq έπιασαν νέα ιστορικά υψηλά.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των American Express (+1,3%) και Intel Corp. (+1,2%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Verizon (-0,9%) και Goldman Sachs (-0,5%).

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε οριακά έναντι του ευρώ στο 1,1819 δολ. από 1,1832 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,6% στα 1.304 δολ./oz και η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 1,7% στα 51,45 δολάρια ανά βαρέλι.

Στην εβδομάδα, χρυσός και πετρέλαιο κινήθηκαν υψηλότερα 2,3% και 4% αντίστοιχα.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς «έχασε» τέσσερις μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,28%.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v